DSİ’den, Örnek Köy Zeytinlik Köyüne Seyir Terası Ve İskele

2019-10-28 08:12:39

DSİ’den, Örnek Köy Zeytinlik Köyüne Seyir Terası Ve İskele

DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğü, Örnek Köy Zeytinlik Köyüne Seyir Terası Ve İskele Yaptı.

Deriner Barajının kıyısında yeniden inşa edilen Artvin Merkez’e bağlı Zeytinlik Köyü modern ve otantik mimari yapısı ve göl manzarasıyla Türkiye'nin örnek köylerinden birisi.  Türkiye'nin, kemer baraj sınıfında en yüksek barajı Artvin Deriner Barajı'nın suları altında kalan ve devlet-vatandaş işbirliğiyle yeniden kurulan örnek köy  Zeytinlik Köyü’nde yeşillendirme çalışmalarının ardından DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğü de Deriner Barajı Seyir Terası ve İskele Yapımı İnşaatı işini tamamladı.

DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğünce yapılan açıklamada; “İnşa edilen Deriner Barajı Seyir Terası ve İskele Yapımı İnşaatı işi tamamlanmıştır. İhale kapsamında Deriner Baraj Gölünde Zeytinlik Köyünde 102 m ve Soğanlı Köyünde 360 m uzunluğunda betonarme rıhtım yapıları inşa edilmiştir. İş tamamlanmış olup geçici kabul aşamasındadır.” İfadelerine yer verildi.

Öte yandan, Deriner Barajı'nda bir süre önce su tutulmaya başlanmasıyla su altında kalmaması için aslına uygun olarak yeni yerleşim yerine nakledilen Osmanlı dönemine ait eserler arasındaki yaklaşık 150 yıllık Zeytinlik Köyü Camisi vatandaşlar tarafından ziyaret ediliyor.


Serhad Artvin Gazetesi © 2012 Tüm Hakları Saklıdır.
İnönü Caddesi. Karahan İşhanı No:16/A - ARTVİN -- Tel :0(466) 212 11 29 - Faks: 0(466) 212 38 84 - E-Posta: osengun{at}hotmail.com