19 Nisan 2024 Cuma

DSİ SON 18 YILDA ISPARTA’DA 17 BARAJ 6 GÖLET YAPTI

DSİ SON 18 YILDA ISPARTA’DA 17 BARAJ 6 GÖLET YAPTI

Isparta

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Isparta’ya yaptığı yatırımlarla devasa projeleri hayata geçiriyor. Depolama, sulama ve toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak, vatandaşları ve tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak, hidroelektrik enerji santralleri ile ülkemizi dışa bağımlı olmaktan kurtarmak için tüm gücüyle çalışan DSİ, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıkıyor.

DSİ tarafından tarım alanlarında gerçekleştirilen projeler doğrultusunda gelişen tarım sektörü, diğer sektörlerin de itici sektörü olmaktadır.

2021 YILINI SULAMADA HAMLE YILI İLAN ETTİK

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin öncülüğünde 2021 yılını sulamada hamle yılı ilan ettiklerini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya YILDIZ, ’Sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları meydana gelmiş, bu artış il genelinde ve civar illerde doğrudan veya dolaylı olarak birçok sektöre yansımıştır.Sulama Projeleri vatandaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkânlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkı sağlamaktadır. ’dedi.

GÜLLER DİYARININ MÜNBİT TOPRAKLARI SU İLE BULUŞUYOR

Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 18 yılda Isparta ilinde inşa edilen 60 sulama tesisi ile 407 Bin 716dekar zirai arazinin sulamaya açıldığını belirten Genel Müdür YILDIZ,’ Böylece Isparta  topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 611 milyon 300 TL ilave zirai gelir artışı sağladık.

240 BİN 310 DEKAR ARAZİDE İNŞAAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Isparta’mız için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için 6adet sulama inşaatı devam ediyor.İnşaatıdevam eden 6adet sulama inşaatının tamamlanması ile toplam 240 Bin 910dekar arazinin sulanması sağlanacak olup milli ekonomiye 2021 yılı birim fiyatları ile yıllık360 Milyon 465 Bin TL katkı sağlanacaktır. Bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Isparta zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olmuştur ve olmaya da devam edecektir’dedi.

ISPARTA’MIZA  17 BARAJ VE 6GÖLET KAZANDIRDIK

Akdeniz’in ve ülke tarımının en önemli illerinden biri olan Isparta’mız da ziraatın daha da gelişmesi için son 18 yılda kente230 adet Tesis ile2 Milyar 440 Milyon 16 Bin 898TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Kaya YILDIZ,’ Isparta’da son 18 yılda 17baraj ve 6 gölet inşa ettik.

İnşaatı Devam Eden 11 Baraj ile 76 Bin 220 Dekar Arazi Daha Sulamaya Açılacaktır.

Diğer taraftan Ispartalı vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Isparta’nın su kaynaklarını değerlendirmek için bütün ilçelerimize yeni baraj ve göletler inşa ediyoruz. Şu anda 11 barajın yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

ISPARTA’YA MENBA KALİTESİNDE İÇME SUYU

Genel Müdür YILDIZ,yapılan Darıderesi 1 Barajı ile kente 3,22 milyon  içme suyu sağlanarak Eğirdir Gölünden alınan su miktarının önemli ölçüde azaldığı ve yine inşaatı devam eden Darıdere 2 Barajı ile de 7,60 milyon metreküp içmesuyunun kente memba kalitesinde su sağlayacağını belirtti. Böylelikle 2050 yılına kadar Isparta İlimizin İçme suyu ihtiyacı karşılanacaktır.

ISPARTA’DA TAŞKIN RİSKİNİ AZALTIYORUZ

Ayrıca; Isparta İlinde taşkın riskini azaltmak için son 18 yılda tamamlanan 135 adet taşkın koruma tesisi ile Isparta Şehir Merkezi, 98yerleşim yeri ve 37 Bin 415 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladıklarını ve 17 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmalarının devam etmektedir.

1 Adet Yeraltı Barajı İnşaat Çalışmaları tamamlandı. 1 Yeraltı barajınında Proje ve Planlama çalışmaları devam ediyor    

Baraj ve Gölet Çalışmalarımızın yanında düşük maliyet ve daha az su kaybı sağlayacak olan Yeraltı Barajı İnşa çalışmalarımız kapsamında Isparta ilimizde; Şarkikaraağaç Çarıksaraylar Beldemizde 1 adet depolama tesisi çalışmalarımız tamamlanmış ve su tutulamaya başlanılmıştır.Yalvaç Altıkapı’da ise 1 tesisimizin proje ve planlama çalışmaları devam etmektedir.’’ dedi.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Tebrikmi edelim!

23 Ocak 2021 Cumartesi 12:38

Ve bu luzumsuz yatırımlarla, Koskoca Eğirdir gölünü kuruttunuz ! Eğirdir gölünü besliyen, dere ve çaylara tabakhane ve lağım bağlantılarını yasaklatsaydınız! o paralarla şehir ve köylerin pis atıklarına yönelik yatırımlar yapsaydınızda, Eğirdir gölü çay ve derelerle birlikte tertemiz korusaydınız yeterdi! Ispartamıza katma değer olarak; Rabbim zaten katacağı güzelliği katmıştı güzelim gölleriyle , güller bölgesine! Zarar verdiniz ancak güzelliklerine bölgemizin!

Ispartalı

23 Ocak 2021 Cumartesi 07:56

Aynı açıklamayı sadece İL İSMİNİ DEĞİŞTİRİP BURDUR İÇİN DE YAPMAK DEVLET CİDDİYETİNE NE KADAR YAKIŞIYOR. Aklımızla dalga geçmeyin. DSİ MÜDÜRLERİ

Yeşil

23 Ocak 2021 Cumartesi 07:15

Gölü kurutmak için her yere gölet yaptınız gerekli gereksiz Göl kuruyor gözünüz aydın Yazıklar olsun

Alp Ciftci

23 Ocak 2021 Cumartesi 06:10

EGIRDIR GOLU'nu besleyen su havzalarona bilincsizce barajlar,goletler yapildi.,bilincsiz vahsi sulama,kuraklik gibi nedenlerde eklenince gol hasta olmaya basladi.Artik dunyada su ile ilgili bir kazma bile vurulacaksa yillarca dusunuluyor.Yapilacak insaatin,rantabilite hesaplariindan ziyade, hidroloji,,flora,,fauna uzerindeki etkileri on planda tutuluyor. Artik bu dereye baraj,golet yapalim demek icin cok dusunmek gerekiyor.

Hüseyin

23 Ocak 2021 Cumartesi 05:29

Seçim grliyorya 18 yıl 18 yıl. Başka yok. Sütçüler ilçesi Kasım lar batajı. Köylülere ev sözü verildi doğrı füxgün yapılmadı. Köprü fopru füzgün yapılmadı. Yapıldı baraj su sızdı dendi. Hep 18 yıl. Demirelin 40 ike 60 sene öncesinde bizzat kendi yaptığı barajlar sayesinde ayakta duruyoruz. Elektrik üretimi dahil.

Kızgın ıspartalı

23 Ocak 2021 Cumartesi 00:21

İyi halt ettiniz dağlara köylere yaptıkları baraj ve göletlerden dolayı yağan yamur suları Eğirdir gölüne gelen ve akan suları bu gölet ve barajlarda tuttunuz . Yağan yağmur suları niye göle akmıyor bundan dolayı bilinsizce yatırim yaptınız xil takın oynayın Artık Eğirdir gölü eski seviyesine gelmesi mümkün değil artık Allah sizi bildiği gibi yapsın inşallah.

Ferhat

23 Ocak 2021 Cumartesi 00:12

Her yere gölet yapıyoruz baraj yapıyoruz yeraltı su kaynaklarını bitiriyoruz. Gün gelecek içmeye su bulamayacağız.

Akchmhp

22 Ocak 2021 Cuma 23:45

Nereye yapılmış bitmiş 1 tane isim verin yenisarbademli ye yapılıyor geçmiş dönem belediye başkanı chp 'den olduğu için baraj inşaaatini durduranlar kimler acaba chp baraj yaptı demesinler anlayışı ile hizmet olmaz

Vatandaş

22 Ocak 2021 Cuma 20:53

Bu kadar baraj yapılırsa Eğirdir gölü yok olur gider, Başarılar !!!!!

Pover

22 Ocak 2021 Cuma 20:26

Sürgün yiyip,üniversiteye gelin olan ultra muk****l muhendisinizi de geri alırsaniz sizden iyisi olmaz bu dunyada :))

Çevreci

22 Ocak 2021 Cuma 20:24

iyi güzel baraj ve gölet yapıyorsunuz ama bunları yaparken çevreye zarar vermeden yada en az zararla yapsanız olmaz mı ? Gelin Keçiborlu Kozluca köyünde yapılan ve şehidimizin adı verilen göletin çevresini bi görün. Yemyesil alan darmadağın edildi.Bu mudur hizmet. Bir hizmet yaparken zarar vererek yapmak mıdır?

Ertuğrul

22 Ocak 2021 Cuma 19:59

Nerelere baraj yapılmış acaba..

Yenişarlı

22 Ocak 2021 Cuma 16:20

Yenişarbademli ye yapılan göletin neden bitmediğini açıklar mısınız, onla birlikte aynı yıl içerisinde başlayıp biten baraj ve göletler var ama Yenisarbademli ye yapılacak olan barajın hala inşaatı sürüyor. Anlayacağınız siyaset halkın su ihtiyacından daha önde.

Kabacalı

22 Ocak 2021 Cuma 15:32

Müdür sen olduğun sürece bu göl kurur. Sen aynen devam et. Baraj yaptır gölet yaptır.

Kabacalı

22 Ocak 2021 Cuma 15:29

Heryere gölet yap baraj yap gölü kurut sonrada bahçelere su verme ne güzel müdür

Mehmet Hanlioglu

22 Ocak 2021 Cuma 13:19

Elbette ISPARTA icin yapilan her hizmete tesekkur ederiz.Ama rahmetli SUleyman DEMIREL Gerek ISPARTA,gerek TURKIYE icin. bir marka muhendistir.O barajlar kralidir.Mekani nur olsun.saglikli gunler.

Vatandaş yemiyor

22 Ocak 2021 Cuma 12:45

Ve sonuç: Kurumuş göller, iklim değişikliği, yapmayan yağmurlar. Biraz akıllıca davranma zamanı. Vatandaş saf değil artık okuyoruz araştırıyoruz. Sizin hizmet dediğiniz günü kurtarma işleriymiş .Bak Eğirdiri yediniz.Çıkıp konuşsanıza biz yanlış yaptık diye.

Adsız

22 Ocak 2021 Cuma 12:36

Yenişarbademli de tamamlanamayan göletle ilgili haberinde yapılmasını sağlarsanız sesimiz olursunuz. Şimdiden teşekkürler.

Yalvaçlı

22 Ocak 2021 Cuma 12:07

Sonra da kurumuş bir Eğirdir gölü. Süper planlama tebrikler.

Dsi

22 Ocak 2021 Cuma 11:49

DSİ birde Eğirdir gölü yapımda görelim benim bildiğim üç tane gölet var inanın içinde sadece çamur var oncekki akan suyuda gölet yaparak kaybettiler örnek sorkuncak goletti ya arkadaş bazı yerlere yap eyvallah ama şu olmayan yere neden yaparsın bı anlat bizde bilelim birde buttun siyasilar çıkıp reklamını yaptı Eğirdir gölü ile ilgili ama DSİ bin hiç açıklama ve önlem le ilgili açıklaması olmadi

vatandaş

22 Ocak 2021 Cuma 11:40

Bir de Eğirdir gölünü HES ler sayesinde nasıl kuruttuğunuzu anlatsaydınız.Kış gününde Aksu çayı kimlere akıyor onu anlatsaydınız..İşiniz gücünüz siyaset milleti kandırmak.

yldrm

22 Ocak 2021 Cuma 11:28

Neden son 18 yıl daha önce hic baraj yada gölet yapılmadı.

Necati

22 Ocak 2021 Cuma 11:18

Alkış şak şak şak. Eğirdirin son durumunu hatırlatırım.

Doğal Hayat

22 Ocak 2021 Cuma 11:14

DSİ ye sonsuz teşekkürler. Bu bölgede Eğirdir gölünün , Burdur gölünün ve diğer alanların kurumasında oynadığı rolden ötürü. Yaptıkları yatırımlar sayesinde doğanın dengesi hızla bozulurken , firmaların ekonomik dengesi düzeliyor. Tebrik ederiz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR