Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DSİ Genel Müdürü Yıldız’ın açıklaması:

Amik Ovası’nda sulanabilir tarım

Amik Ovası’nda sulanabilir tarım arazisi 4 katına çıktı

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Hatay’da sulanabilir tarım arazisi miktarının, Amik Ovası’nda 4 kart arttığını duyurdu. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Tahtaköprü Barajı Yükseltilmesi Projesi hakkındaki yazılı açıklamasında şu bilgiyi verdi:
“Hatay Hassa’da yer alan Tahtaköprü Barajı’nın gövde dolgusu, DSİ tarafından 9 metre yükseltilerek, barajın depolama hacmi 200 hm3’den 350 hm3’e yükseltildi. Böylece mevcut durumda sulanan 119.000 dekar tarım arazisine 346.140 dekar ilaveyle, sulanabilir tarım arazisi büyüklüğü 465.140 dekara çıkarıldı. Proje ile aynı zamanda, Karasu güzergahındaki Hassa ilçesi ile Kırıkhan ilçesi ve köyleri ile Havaalanı bölgesinin taşkından korunması hedeflendi. Böylece Amik Ovası’nın en önemli sorunlarından olan taşkın riski de azaltıldı. Ayrıca HES tesisi vasıtasıyla, yılda 29,06 GWh enerji üretimi sağlanması da hedeflenmektedir.”
Barajda, 29.11.2019 tarihi itibariyle su tutulduğunu ifade eden Genel Müdür Yıldız, Barajın tamamlanması ile beraber, 2020 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 630.000.000 Milyon TL katkı sağlanması ve bölgede 35.000 kişiye istihdam sağlanmasının hedeflendiğini söyledi. -Cemil Yıldız-