1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DSİ 24. Bölge Müdürü Dündar, devam eden projeleri yerinde inceledi
DSİ 24. Bölge Müdürü Dündar, devam eden projeleri yerinde inceledi

DSİ 24. Bölge Müdürü Dündar, devam eden projeleri yerinde inceledi

Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, devam eden proje çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgiler aldı.

A+A-

Dündar ve beraberindeki heyet, Tuzluca Kaymakamlığı ve vatandaşların talep ettikleri sulama amaçlı Göktaş göletinde incelemede bulundu. 

Dündar, Gölet sayesinde Tuzluca ilçe merkezine ait arazilerin sulanmasının amaçlandığını söyledi.

Bölge Müdürü Dündar ve beraberindeki heyet daha sonra 97 milyon metreküp depolama hacmine sahip, 67,50 m yüksekliğindeki, Iğdır Tuzluca ilçesi ve 19 köye ait 98.620 dekar arazinin sulanması, Iğdır il merkezi, Tuzluca-Karakoyunlu-Aralık ilçeleri, Hoşhaber-Halfeli-Melekli Beledeleri ve 70 köyün içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan ve inşaatı devam eden Ünlendi Barajında incelemelerde bulundu.

İçmesuyu Ana İsale Hattı, İçmesuyu ve Sulama Suyu Rölekasyon çalışmaları incelenerek eylem planı belirlendi ve uygulanmaya konuldu.

Dündar, Iğdır il merkezi, Tuzluca-Karakoyunlu-Aralık ilçeleri, Hoşhaber-Halfeli-Melekli Beledeleri ve 70 köyün içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan Iğdır İçmesuyu Arıtma Tesisleri inşaattında incelemede bulunarak, tesisin en kısa zamanda devreye alınması için ortaya konan eylem planına göre tamamlanması için ilgililere gerekli talimatları verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.