Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Dr. Tosun, Halk Sağlığı Haftasını Kutladı

Kandıra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Damla Tosun, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası (Anne ve Çocuk Sağlığı) nedeniyle bir mesaj yayımladı.

7 Eylül 2019 Saat: 12:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.748 kez okunmuştur

Dr. Tosun, Halk Sağlığı Haftasını Kutladı
Dr. Tosun, Halk Sağlığı Haftasını Kutladı

Kandıra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Damla Tosun, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası (Anne ve Çocuk Sağlığı) nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Dr. Damla Tosun, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri ‘Halk Sağlığı Haftası ‘olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır. 2019 yılında Halk Sağlığı Haftasının teması Anne ve Çocuk Sağlığı olarak belirlenmiştir.

15-49 yaş arasındaki tüm kadınların izlemleri ve takipleri Aile Hekimliği Birimi tarafından yapılmaktadır. Evlilik Öncesi sağlık raporu almak için başvuru yapan kişilere; Aile Hekimliği Birimi tarafından danışmanlık hizmeti verilmektedir. Gebelerin doğum öncesi ,doğum ve doğum sonrası süreçleri ile ilgili gebe bilgilendirme sınıfında normal doğum, yenidoğan bakımı ,anne sütü ve emzirme ,ağrı ile baş etme konuların da bilgilendirme yapılmaktadır.

Çocukluk çağında yapılan Bağışıklama Programı ile bulaşıcı hastalıkara karşı koruyuculuk sağlanmaktadır. Sağlıklı beslenmenin ilk adımı Anne Sütüdür. Bakanlık politikamız bebeklerimizin ilk 6 ay sadece Anne Sütü ile beslenmenin sağlanması ve emzirmenin 2 yaş ve üzerine kadar devam ettirilmesidir. Ülke genelinde tüm illerimiz ‘Bebek Dostu İl’, doğum yapılan hastanelerimiz ’Bebek Dostu Hastane ‘ unvanı almıştır. Aile hekimlerimiz Bebek Dostu ünvanına sahiptir.

2016 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince ‘Okulda Sağlığın Korunması Geliştirilmesi Programı’ başlatılmış olup Aile Hekimliği Birimleri tarafından öğrencilerin yıllık periyodik muayene ve izlemleri yapılmaktadır. Anne ve Çocuk Sağlığı İle ilgili izlem ,takip ve eğitimler Kandıra İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Aile Sağlığı Merkezlerimiz tarafından yapılmaktadır. Soru ve sorunlarınızda danışmanlık almak için Kandıra İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Aile Hekiminize başvuru yapabilirsiniz.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑