Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. yılını kutlama haftası etkinlikleri çerçevesinde Çorum Şehitliğine gezi düzenledi.

Şehitlik anıtı önünde toplanan kafile, saygı duruşunun ardından Müzik Öğretmeni Menşure Türkmen önderliğinde İstiklal Marşı’nı okudu.

Okul Müdürü Muharrem Olukcu, anıt önünde öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, Çorumlu şehitler nezdinde ebediyete intikal etmiş tüm aziz şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Olukcu, devletin bekası; vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için kendi varlığını gözünü kırpmadan feda edenlere şükran duyulması gerektiğini dile getirdi.

Olukcu, öğrencilerden üzerine bastıkları toprakları bize vatan kılanların ödedikleri bedelin şuurunda olmalarını isteyerek, bu nedenle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşları, Çanakkale’de şehadete erenler ve ebediyete intikal etmiş tüm Mehmetçikler için dua etmelerini talep etti.

Sözlerini “Bugün bu bayrağın altında özgürce nefes alabiliyorsak unutmayın ki çocuklar bu, burada yatan kahramanların son nefeslerini bizler için feda etmelerinden ötürüdür” şeklinde sürdüren Olukcu; Atsız’ın,“Sızlasa da gönüller gidenlerin yasından/ Koşarak gitmeli onların arkasından/ Kahramanlık; içerek acı ölüm tasından/ İleriye atılıp bir daha dönmemektir” dizeleriyle konuşmasını noktaladı.

Daha sonra Türkçe Öğretmenleri, Nalan Emektar, Emrah Kanlıkama ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Seyhan Taşdemir nezaretinde kabir ziyaretinde bulunan öğrenciler, yanlarında getirdikleri Türk bayrakları ve karanfillerle şehitliği süslediler. Şehit yakınları tarafından bırakılan notları okuyan öğrencilerin yaşadıkları duygulu anlar gözlerden kaçmadı.