Vakıf 19 Çorumlular Vakfı, Çorum’un ulu çınarlarından Dr. Rifat Patır’a “Üstün Hizmet Ödülü” vermeyi kararlaştırırken, dünyaca ünlü Çorumlu metal sanatçısı Hasan Tuluk’u “Yılın Sanatçısı”, esnaflığın yüksek değerlerini üzerinde toplayan Mustafa Özsakarya’yı ise “Yılın Ahisi” olarak belirledi.

Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan, Çorum adına son derece faydalı etkinlikler düzenlerken, bir yandan da, sivil toplum örgütü olarak Çorum’un birlik ve beraberliği için çaba harcadıklarını anlatarak şu bilgileri verdi:

“Toplumun birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasında ahlaki değerlerin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak, ahlâklı duruşları yanında yaptıkları işlerdeki başarıları, tevazuları, saygınlıkları ile Çorumluların gönlünde yeri olan üç hemşehrimize, onları unutmadığımızı, toplumun asıl değerlerinin onlar olduğunu bildiğimizi göstermek için ödül vermeyi kararlaştırdık.

Sayın Dr. Rifat Patır’a Çorum ve Çorumlulara vermiş olduğu hizmetlerden, topluma örnek davranışlarından ve ahlaki değerlerinden dolayı Üstün Hizmet Ödülü’nü , eğitimci-metal sanatçısı Sayın Hasan Tuluk’a tevazu içinde, saygı ve sevgiyi elden bırakmadan, sanat etiği kurallarına uyumunu ve ahlaki değerlerini göz önüne alarak Yılın Sanatçısı Ödülü’nü, Sayın Mustafa Özsakarya kardeşimizi de esnaf olarak başta ahlaki değerleri olmak üzere, bir ahide olması gereken tüm özellikleri taşıdığı için Yılın Ahisi Ödülü’nü vermek istedik.

Vakıf 19 olarak, ahlaki değerler, tevazu, işini düzgün yapmak ve alın teri kriterlerinin bu toplumun asıl unsurları olduğunu bu vesile ile toplumumuza bir kez daha hatırlatmayı görev biliyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim