DR. BULUT: 'GEÇMİŞİN ZALİMLERİ DEĞİŞMEDİĞİ GİBİ MAZLUMLARI DA DEĞİŞMİYOR''

Kübra Kabukçu/Elazığ Türk Ocağı Başkanı Dr. Birol Bulut yazılı bir açıklama yaparak, 'İnsanlık tarihinde yaşanan bazı acıların tarifi imkânsızdır. İnsanlığın geçmişten geleceğe mevcudatında yer alan bu kara lekelerin paklanması pek mümkün değildir.'' dedi.

DR. BULUT: 'GEÇMİŞİN ZALİMLERİ DEĞİŞMEDİĞİ GİBİ MAZLUMLARI DA DEĞİŞMİYOR''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dr. Bulut, “Tarihte yaşanmış acıların yekûnunu tutan tarih kitapları bile yaşananları anlatırken, bazen çaresiz kalır. Fakat acıyı tarih kitaplarından değil de; canlı şahidi olarak temaşa etmek insani vicdanımızı öylesine yaralar ki; sessiz çığlığımız tarifi imkânsız bir hezeyana dönüşür. Bugün ata yurdumuz Doğu Türkistan'da Türk'ün acı dolu çığlığı cihanı inletmektedir. Geçmişin zalimleri değişmediği gibi mazlumları da değişmiyor” dedi.

 

ÇİN'DE YAPILAN İNSANLIK DIŞI UYGULAMALARIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Dr. Birol Bulut, “Şerefli geçmişimize kirli elleriyle kara çalmak isteyenler, Doğu Türkistan'da yaşanan ve insanlık mazisini lekeleyen görüntülere karşı kör ve sağırdır. Üstelik yaşanan trajedinin müsebbibi belli olmasına rağmen, uluslararası kamuoyunun sessizliği İnsanlık tarihine çalınan kara lekeyi katmerli hale getirmektedir. Hümanist sayıklamalarla kendi insanına dokunan acıyı, cehennemi tasvir edercesine günlerce anlatan Batı, mevzu Türklük olunca dut yemiş bülbül misali sus pus olmaktadır. Üstelik Batı'nın bu bencilce ve kendi ürettiği sözde insani fikir sistemleriyle çelişen tavrı yeni değildir. Oysaki evrensel değer yargıları gereği, şerefli yaşam her insanın hakkıdır. Bu evrensel gerçeğin yeryüzünde yaşayan herkes tarafından layıkıyla idrak edilmesi temennimizdir. Bu nedenle Çin'de yapılan insanlık dışı uygulamaların önüne geçilmesi zarurettir.’’ diye ifade etti.