Kamu Personelleri

DPB’nin 3950 Kadroyu Dağıtması Bekleniyor

KPSS 2017-1 merkezi memur ataması için süreç işliyor. Kamu kurum ve kuruluşlarından yerleştirme taleplerinin toplanması süreci takvime göre 12 Mayıs’ta bitecek ancak onun öncesinde DPB’nin 8 Mart’ta dağıttığı 1050 kadro dışında kalan 3950 kadroyu dağıtması bekleniyor. Dağıtım yapıldıktan sonra da kamu kurumları 2017 yılı atama planlamalarını netleştirmiş olacaktır.

KPSS 2017-1’de Kontenjanların Azalması Bekleniyor

Kamu kurum ve kuruluşları sözleşmeli alıma geçtikleri için KPSS 2017-1 yerleştirmesinde kontenjanların azalması bekleniyor. Kurumlar (KİT ve Belediyeler hariç),  toplamda 5 bin kadro üzerinden bir personel alım planlaması yapacaktır. Bunların bir kısmının da nakillerde kullanılacağı, bir kısmının da merkezi yerleştirme dışında ve bir kısmının da 2017-2’de kullanılacağından Haziran atamalarında geçen yıllara göre daha az atama olacağı bekleniyor.

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi:  KPSS 2017-1 merkezi yerleştirme kontenjanları az olacak olsa da kamu kurumları kurumsal ilanlarla ve ara alımlarla personel alımını sürdürmektedir. Referandum öncesi birçok kurumdan az veya çok ilan gelmişti. Yine bazı kurumlardan da ara alımlar olacaktır, Maliye’nin çalışmaları sürmektedir. 2017 yılında personel alımlarında bir azalma söz konusu değildir, sadece kadrolu alımlar yerine sözleşmeli alımlar yapılmaktadır. Merkezi alımların kontenjanlarında düşüş olacaktır ama ara alımlarda artış olacaktır.

Zeki KARA / Kamupersoneli.net – ANKARA

NOT: Kamupersoneli.net tarafından hazırlanan bu haber “www.kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır.

Bir Yorum

  1. nerede kaldı istihdam seferberliği
    her gelen haber artık yüreğimi daraltmaya başladı
    bigün kalbim kaldırmıcak artık

  2. zeki bey orman ve su işleri bakanlığı hala bir alım yapmadı ne ara ilan ne sözleşmeli ne de kadrolu ne zman alım olacak bir açıklama yapılmıyor ne olacak biz orman mühendislerinin hali açıkta kaldık kpss yapılalı 1 yıl oldu ne kadar bekleyeceğiz gerçekten umutsuz ve perişan haldeyiz lütfen seimiz olun saygılar

  3. 2017/1 merkezi atamada kadronun az olmasa çok sıkıntı ben memur adayı olarak merkezi atamayi bekliyorm alımlar inşAllah çok olur.

  4. tapu kadastro personel alimini bekli̇yoruz.sözleşmeli̇ veya kadrolu şuanda önemli̇ deği̇l.yeter ki̇ i̇şe gi̇reli̇m.peri̇şan haldeyi̇z.

  5. Nüfus müdürlüğü 1500 sözleşmeli personel alımını hala ilana çıkmadı

  6. orman mühendisleri perişan 1 yıldır alım bekliyoruz hala bir gelişme yok orman ve su işleri bakanlığından daha ne kadar daha bekleyeceğiz duyun sesimizi artık..!!!

  7. Ziraat teknikerleri kan ağlıyor ziraat teknikerlerinide görsünler

  8. haberiniz üzerine 5 gün daha geçti… hala 3900 kadronun dağılımı aaçımlanmadı… bu konuda lütfen bilgilendirme yapmanızı rica ediyoruz.. zira kurumlara müracaat etmiş binlerce kişi ve haziranda yapılacak alımları bekleyen kişiler mağdur edilmektedir.

  9. Tıbbi sekreterler boşuna mı okuyor? onların görev yapması gereken yerlerde taşeronlar kol geziyor. Allah affeder mi bunu? Yazık günah bari atama yapmıyorsunuz bölümü kapatın da biz yandık başkaları yanmasın.