"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

DP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Çakır: DP kucaklayıcı bir partidir

22 Mart 2019, Cuma 01:02
Demokrat Parti’den aday olmasının sebebini açıklayan DP Sancaktepe Belediye Başkan adayı Gökan Çakır, “Bu parti Türkiye’nin partisidir. Din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın herkese açık bir partidir. Kucaklayıcı bir partidir, kutuplaştırıcı değildir” dedi.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler adaylar çalışmalarına hız verdi. Demokrat Parti (DP) İstanbul Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Gökan Çakır da Sancaktepe’de seçim çalışmalarına devam eden bölgesinde iddialı adaylardan.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olan Çakır, Almanya’da bulunan özel bir şirketin CEO’luğunu yapıyor. 1980 yılında İsviçre’nin Zurih şehrinde gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Çakır, 1986’da ailesiyle birlikte Türkiye’ye dönerek İstanbul’a yerleştiklerini söyledi. Anavatan Partisi’nde siyasî hayatına başlayan Çakır DP’den gelen teklif üzerinde Sancaktepe Belediye Başkan Adayı oldu.

***

HABER: MURAT ERCAN

FOTOĞRAF: MUHAMMED KÖSEOĞLU - YENİ ASYA

***

Çakır ile yoğun geçen seçim atmosferini ve projelerini konuştuk;

* 2019’da Demokrat Parti’den (DP) belediye başkanı adayı olduğunuzu açıkladınız. Öncelikle DP’yi neden tercih ettiniz?

Demokrat Parti’yi herkesin uğrayabileceği aynı zamanda herkese çare olabilecek bir parti olarak görüyorum. Sancaktepe tam bir medeniyetler beşiği. Türk’ü, Kürt’ü, Laz, Çerkes, Alevî, Sünnî her kesimden vatandaşımız yaşıyor. Demokrat Parti’yi tercih etmemizin asıl sebebi geçmişinin çok köklü olan bir parti olması. İkincisi hiçbir ayrım hiçbir sınıf ayırmadan siyasetini devam ettirmesi ve herhangi bir taraf olmaması çok önemliydi bizim için. Şimdi sözde bağımsız olması gereken sivil toplum kuruluşları bile güce taraftar olmuşken Demokrat Parti’nin hâlâ tarafsız olması ve dimdik siyasî hayatına devam etmesi beni çeken bir etken oldu. Topluma Demokrat Parti olarak izlediğimiz misyonu ve vizyonu anlatmaya çalışıyoruz. Bu parti Türkiye’nin partisidir. Din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın herkese açık bir partidir. Kucaklayıcı bir partidir kutuplaştırıcı değildir. Bunu yapabilecek ender partiler kaldı. Hatta şu an piyasada olan tek parti Demokrat Parti diyebiliriz. Herkesin kendinde bir şeyler bulabileceği ve içerisinde yer alabileceği tek parti diyebilirim.

* Seçimlerde iddialısınız? Bölge halkına ne gibi vaatleriniz olacak?

Seçimlerde iddialıyız ve ilçemizde tahminden çok ses getirdik. Projelerimizi halkımıza küçük bir broşür bastırarak da sunduk. Şu an belediye bünyesinde sosyal yardımlar birimine aktarılan ancak hizmete dönüşmeyen nereye gittiği belli olmayan bir ödenek var. Öncelikle bunun nereye gittiği nereye harcandığını tesbit edip gelir durumuna göre vatandaşlarımızın kirasının yarısını ödemeyi düşünüyoruz. Öte taraftan belediyenin şu an ciddî bir borcu olduğunu da biliyoruz. Paşaköy tarafında verimli boş arazilerimiz var. Buraları Sancaktepe halkının hizmetine sunacağız. Gerek tarım gerek entegre tesisler kurarak hem organik hem de daha uygun maliyetli kendi içimizde pazarlarda satılmak üzere ürünler yetiştirmek projelerimizden birisi. İzmir’de uygulanan gece pazarları gibi genç girişimci kardeşlerimize ve bölge halkına destek olarak onlara ücretsiz yer vererek buralarda ürünlerini satmalarını sağlayacağız.

Gençlerimize kurslar vereceğiz

Dünya Bankası’ndan gelen Avrupa Birliği uyum yasası gereği Türkiye’ye ödenen hibe destekleri var. Bunlar kullanılmadığı takdirde geri iade ediliyor. Halkımızı bu konuda bilinçlendirerek seminerler eğitimler vererek bu desteğin kullandırılmasını sağlayacağız. Girişimci vatandaşlarımızı hibe desteğinden yararlanması için gereken desteği verip işin takibini yapacağız. İlçemizde yine kültür merkezlerimiz var, ama eksiklikleri çok. Gençler burayı biliyor, ama onları çeken bir şeyler yok. Biz bu merkezleri daha aktif ve cazibeli hale getireceğiz. Gençlerimize sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirmeleri için ücretsiz kurslar vereceğiz. Yaşlılarımız için gündüz yaşlı bakım evleri ve çalışan aileler için pedagoglar eşliğinde çocuk bakım evleri açacağız.

Betonlaşmaya dur diyeceğiz 

Vatandaşlarımızı uzak ilçelere göndermemek, kendi ilçemizdeki istihdam imkânlarından faydalanmaları için elimizden geleni yapacağız. Gereğinden fazla yapılan ve ilçede ulaşımdan çarpık kentleşmeye varan sorunlara yol açan betonlaşmaya dur diyeceğiz. Bunun yerine o arazileri vatandaşımızın yararlanabileceği duruma göre istihdam kapısı durumuna göre meyve ağaçlarıyla süslenen parklara dönüştüreceğiz. Fark ettiyseniz yol asfalt gibi şeylerden bahsetmiyoruz. O zaten belediyenin yapması gereken şeyler. Vatandaşımızın daha refah bir hayat sürmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız.

* Sizce bu seçimin sürpriz partisi kim olacak? DSP olacak diyenler var.

DSP’den daha çok Demokrat Parti’nin ses getireceğine ve bu seçime damga vuracağına inanıyorum. Şişli’de Sarıgül varsa bizim Çekmeköy’de Hüseyin Avni Sipahi adayımız var. Muğla’da Mehmet Kocadon ve Mersin’de Ayfer Yılmaz var. Onların olduğu kadar bizim de favori adaylarımız var. Ancak bu seçimde daha çok DSP’nin tabanı mı yoksa Demokrat Parti’nin tabanı mı dağılmamış bunun cevabını göreceğiz. Her iki parti de bir kazanç sağlayacak. Demokrat Parti olarak yüzde 2-3 barajını aşıp kendimizi göstereceğiz. Birçok yerde kazanamasak bile 3. parti olacağımızı ve ittifakların bu noktada bize yarayacağını düşünüyorum. Türkiye geneli seçmenlerimize sesleniyorum; verdiğiniz her oy DP için çok değerli olacak.

* İstismar, madde bağımlılığı ve sokak hayvanları gibi sorunlar için projeleriniz var mı?

Sancaktepe’de de maalesef bir madde bağımlılığı sorunumuz var. Sorunun temeline indiğimizde gençlerimizin işsizlikten ve çaresizlikten buralara sürüklendiğini görüyoruz. Projelerimde bahsettiğim gibi gençlerimizi hem rehabilite edeceğiz hem de onlara iş kapısı açacağız. Belediye’nin bütçesi ilçe sınırları içindeki her gence iş bulması için yeter de artar. Biz onları Sosyal Hizmet Uzmanlarımızla birlikte topluma kazandıracağız. Gençlerimizi bu bataklıktan uzak tutmak için gerekli her türlü istihdam, sosyal etkinlik ve aktiviteleri belediye olarak onlara sağlayacağız. Her şey güvensizlikten oluyor. Cebinde para yok ve sağa sola saldırmaya başlıyor. Mutluluğu başka yerlerde arıyor. Ancak onlara uğraşabileceği bir meşgale verdiğimiz zaman, işi gücü olduğu zaman bu kişiler kötü alışkanlıklara yönelmez. Topluma yararlı bir insan olmak için uğraşır.

Sokak hayvanları için barınaklar oluşturacağız 

Şiddete uğrayan kadınlarımız için sığınma evlerinin sayısını arttıracağız ve onları da yine meslek edindirerek iş sahibi yapacağız. Sokak hayvanlarımız için Sancaktepe’de hayvan barınağı yok. Yapılacağı söylenmiş, ancak yapılmamış. Bu konuda hassas ve muzdarip birçok vatandaşımız var. Bu hayvanlarda bizimle birlikte yaşıyor ve onlar da gereken değeri görmeli. O yüzden hijyenik ve belediyemizi bağlı bir barınak hemen inşa edip aşılarından ve yiyeceklerine kadar hepsini bu tesiste sağlayacağız.

* DP Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Hüseyin Avni Sipahi favori olarak gösteriliyor. Sancaktepe ile de çok yakın, Çekmeköy rüzgârı bu tarafa da esiyor mu? Miting yapmayı düşünüyor musunuz?

Çekmeköy’de zamanında Taşdelen beldesinde başkanlık yapmış ve sosyal yardımlar olarak gerçekten halka dokunmuş bir kişi Hüseyin Avni Bey. Çok fazla okul yaptırdığını biliyoruz. Ümraniye’den tutunda Sultanbeyli’ye kadar sevilen bir isim Hüseyin Avni Sipahi. Demokrat Parti’den aday olması kendisine ayrıca bir artı kazandırdı. Sancaktepe seçmeni de Demokrat Parti’nin bizim ilçemizdeki adayı kim diyerek bizi araştırıyor ve olumlu yansıdığını görüyoruz. Miting yapılmasını gerçekten çok istiyorduk. Ancak başlarda bu kadar tanınmadığımızdan yapmadık. Şu an kendimizi hazır hissediyoruz. 24 Mart’ta Sancaktepe Belediyesi’nin arka caddesinde Genel Başkanımız Gültekin Uysal’ın katılımıyla bir miting yapmak için gerekli yerlere başvurduk.

* Son olarak seçmenlerinize bir mesajınız var mı?

Seçmenlerimize buradan sesleniyorum: İttifak yarışı olarak seçimi görmemeleri, mümkün mertebe adayları inceleyerek geçmişlerinde neler yaptıklarına, neler yapabileceklerine ve vaatlerinin ne kadar mantıklı olduklarına bakarak karar vermelerini istiyorum. Siyasetin daraldığı şu günlerde ittifaklara ve dayatmalara “Mahkûm Değilsiniz!” diyoruz. Demokrat Parti olarak biz Sancaktepe’de varız ve oylarınıza talibiz. Desteklerinizi esirgemezseniz çok ciddî de ses getireceğimize inanıyoruz. En ufak STK’lardan başlayıp medyaya uzanan bir baskı var. İktidar tarafından medyamız üzerinde uygulanan baskıya rağmen Yeni Asya’nın Demokrat bir duruşunun olması takdire şayandır. Yeni Asya ile yakın duruşlarımız var. Biz de kendi duruşumuzu sergiliyor ve taviz vermiyoruz. Ulusal medyadan yayın alma çalışmamıza rağmen alamıyoruz. Sesimizi duyurmamıza fırsat verdiği için Yeni Asya’ya ayrıca teşekkür ediyoruz.

Okunma Sayısı: 6911
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı