REKLAMI GEÇ

DOYMAK SAḠLIKLI BESLENMEK OLMAYABİLİR

9 Temmuz 2018 Pazartesi

Tükettiğimiz besinlerin vücudun günlük ihtiyacı olan mikro besinleri, yağ asitlerini, enzimleri, mineral ve vitaminleri yeteri kadar karşılayamaması sağlık sorunlarını beraberinde getirir. Beslenmedeki bu eksikliklerin uzun süre devam etmesi, kronik sağlık sorunlarına neden olur. Kalp hastalıkları, tiroid bezi problemleri, kanser, sindirim sistemi problemleri, yüksek tansiyon, şeker hastalıkları, erken yaşlılık, kırışıklar, obesite, saç dökülmesi, depresyon, hafıza problemleri gibi.

Amerika’da yapılan araştırmalar ölümlerin %45’inin yetersiz beslenmeden, %1’inin ise yetersiz omega-3 yağı eksikliğinden kaynaklandığını göstermiştir. Hamburger gibi besinlerle karın doyurmak, kola gibi asitli ve şekerli içeceklerle boş kalori almak uzun dönemde vücutta büyük zararlara neden olmaktadır. Bu sonuç, çok ve niteliksiz yemenin beslenme olmadığını göstermektedir.

1950’lerde vücut için gerekli olan günlük A ve C vitaminleri için 1 tane portakal ve 1 tane elma yeterliyken, günümüzde 21 portakal ve 100 elma yemeniz gerekiyor. Bir günde kim bu kadar yiyebilir?

Her geçen gün modern tarımın yarattığı görüntüsü ve şekli mükemmel meyve ve sebzeler alışveriş sepetlerimizi doldururken, aynı şekilde besinsel özelliklerini de hızla azaltarak sağlığımızı tehdit etmektedir. Maalesef bu besinler seralarda iklim dışı ortamda, hormonlardan zengin, vitamin ve mineral değeri düşük, kimyasal ve pestisitlerle zenginleştirilmiş topraklarda yetiştirilerek elde edilmektedir.

Yapılan araştırmalarda, 21. yüzyılın sonunda pirinçte bulunan demir ve çinkonun tamamen ortadan kalkacağını göstermiştir.

Sigara, alkol, aşırı spor, kimyasal ilaçlar ve stres beslenme yetersizliğinin daha fazla artmasına ve vücuttaki acil durumlar için depolanmış vitamin ve minerallerin daha da azalmasına neden olur. Örneğin, aşırı stres ve üzüntüden kanser olmuş veya bir günde saçları beyazlaşmış insanların olduğu bilinmektedir.

Neler yapılabilir?

Organik meyve ve sebzeler daha az kimyasal işlem gördüğü için tercih edilmelidir.

Eğer mümkünse minerallerle zenginleştirilmiş toprakta kendi sebze ve meyvelerinizi yetiştiriniz.

Mevsimine uygun tüketim yapınız.

Paketlenmiş, donmuş, konserve ve kimyasal işlenmiş gıdalardan uzak durunuz.

Bir profesyonelden yardım alarak vitamin ve mineral takviyesi yapınız.

Modern çağın ve teknolojinin sağlığımız üzerindeki tehditlerini en aza indirebilmek için, daha bilinçli ve uyanık bir tüketici ve üretici olmak zorundayız. Sağlıklı yaşam için gerekli olan günlük besinleri aldığımızdan emin olalım.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı