DOSTLUĞUMUZU DÜNYA GÖRDÜ!

Alanya’da faaliyet gösteren Rus Dernekleri, Rus Okulu ve Rus medyası Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında bir araya gelerek, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a yapılan saldırıyı kınadı. Açıklamada, Türk-Rus dostluğunu hiçbirşeyin bozamayacağı tüm dünyaya duyuruldu.

DOSTLUĞUMUZU DÜNYA GÖRDÜ!

Alanya’da faaliyet gösteren Rus Dernekleri, Rus Okulu ve Rus medyası Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında bir araya gelerek, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a yapılan saldırıyı kınadı. Açıklamada, Türk-Rus dostluğunu hiçbirşeyin bozamayacağı tüm dünyaya duyuruldu.

23 Aralık 2016 Cuma 20:32
DOSTLUĞUMUZU  DÜNYA GÖRDÜ!
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel bugün Hasanağalar Konağı’nda, Alanya Rus-Ortodoks Kilisesi Başkanı Dina Adzhieva, Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği ( ARDİD) Başkanı Tatyana Ribkina, Alanya Uluslararası Eğitim ve Danışmanlık Enstitüsü (EDURUS) Başkanı Elena Sautivanova, Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ekatarina Gündüz, Akdeniz Güven Derneği Başkanı Güzel Baycan, Özel Klassika-M Uluslararası Rus Okulu temsilcileri ve Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ile bir araya geldi. Yücel, Rus temsilcilerle yaptığı açıklamada, Karlov’a yapılan saldırıyı kınadı ve iki ülkenin dostluğunun bozulamayacağını ifade etti.
BAŞKAN YÜCEL,“BÜYÜKELÇİ KARLOV’A YAPILAN SALDIRIYI BÖLGE HALKI OLARAK KINIYORUZ”
Alanya’daki Rus dernek temsilcileri ile Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a yapılan suikastla ilgili ortak bir basın açıklaması yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Büyükelçi Karlov’a yapılan hain saldırıyı bölge halkı olarak şiddetle kınıyoruz.” dedi.
Böyle bir olayın yaşanmasından üzgün olduklarını kaydeden Başkan Yücel, “Alanya dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Yaklaşık 79 ülkeden 37 bin mülk sahibi, 17 bin yerleşik yabancı ve 99 ülke insanının her yıl ziyaret ettiği Alanya’da, çeşitli kültürler, dinler, diller birlikte yaşıyor. Biz çok dilli, çok dinli, çok medeniyetli toplumlarla yaşamaktan mutluyuz.” ifadelerini kullandı.
1453’TEKİ HOŞGÖRÜ İLÇEMİZDE DEVAM EDİYOR
Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethindeki ilk fermanın hoşgörü ve insanların dinine, diline saygı olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Şehrimize yerleşen yabancılar arasında Rus vatandaşları 1. sırada. Biz Ruslarla barış içinde yaşıyoruz. Bu saldırıyı bugün burada düzenlediğimiz ortak açıklama ile kınıyoruz. Bu saldırı bizim Ruslarla barış içinde yaşamamızı kabullenemeyenler tarafından yapılan bir saldırıdır. Biz sadece Ruslarla değil tüm dünya milletleriyle barış içinde yaşamak istiyoruz. Belediyemiz bünyesinde kurulan Yabancılar Meclisi de bunun en güzel örneğidir.” vurgusunu yaptı.
ALANYALILAR VE İLÇEMİZDE YAŞAYAN RUSLAR DOSTTUR
Alanyalılar ve ilçemizde yaşayan Rusların dost olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yücel, “Rus Büyükelçisine yapılan saldırı, birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacaktır. Atalarımızdan bizlere kalan hoşgörü kültürünün gereği olarak güçlü dostluk bağlarımız bundan sonra da devam edecektir. Bugün burada ilçemizde bulunan Rus Dernekleri, Rus medyası temsilcileri ve Rus Okulu yöneticilerimizle birlikte bu talihsiz olayı bir kez daha kınıyoruz. Kötü emelleri olanların hedefine varamayacağını düşünüyoruz. Dostça ve kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Bu dostluğu ve kaynaşmayı tüm dünyaya göstermek istiyoruz.” diye ekledi.
EKATARİNA GÜNDÜZ: KARLOV’UN TÜRK-RUS
DOSTLUĞUNDA BÜYÜK EMEĞİ VARDI
Ortak basın açıklamasında konuşan Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ekatarina Gündüz ise Rus Büyükelçi Karlov’un Türk-Rus dostluğunda büyük emeği olduğuna dikkat çekti. Gündüz, “Hepimizin başı sağolsun. Büyük kalpli bir insandı. Türk – Rus dostluk ilişkilerinde büyük emeği vardı. İki ülkenin dostluğunu bozmak isteyenler bunu başaramayacaklar. Hatta daha da güçleneceğiz. Terörün amacı insanlarda panik yaratmak. Onlar bunu başaramayacaklar. Belediye Başkanımıza da böyle bir organizasyonla bizi biraraya getirdikleri için teşekkür ederim.” dedi.
DİNA ADZHİEVA: BİZ SALDIRIDAN SONRA
TÜRKLERLE YENİDEN ARKADAŞ OLDUK
Karlov’a yapılan saldırıdan sonra dostluk bağlarının daha da güçlendiğini belirten Alanya Rus-Ortodoks Kilisesi Başkanı ve Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Sözcüsü Dina Adzhieva, “Biz saldırıdan sonra Türklerle yeniden arkadaş olduk. Biz Alanya’da yaşıyoruz, Türklerle arkadaşız, hep arkadaş kalacağız.” diyerek tepkisini dile getirdi.
GÜZEL BAYCAN: BİZ KARDEŞİZ
Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu’nun başsağlığı dileklerini içeren konuşmasının ardından söz alan, Akdeniz Güven Derneği Başkanı Güzel Baycan da “Biz kardeşiz” dedi. Baycan, hiçbir saldırının, hiçbir kötülüğün iki ülke arasına giremeyeceğini söyledi.
ELENA SAUTİVANOVA:  İNŞALLAH BİR DAHA BÖYLE BİR OLAY YAŞANMAZ
Saldırıyla birlikte kötü bir dönem yaşadıklarını, iki ülke insanının dostluğunu bu tür olayların bozmayacağını kaydeden Alanya Uluslararası Eğitim ve Danışmanlık Enstitüsü (EDURUS) Başkanı Elena Sautivanova, “İnşallah bir daha böyle bir olay yaşamayız. Biz Türkiye’de ve dolayısıyla Alanya’da yaşamaktan mutluyuz.” dedi.
Son Güncelleme: 23.12.2016 20:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81