Dostlar Veysel´i unutmadı

Dostlar Veysel´i unutmadı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİNDE ÂŞIK VEYSEL´İ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİNDE ÂŞIK VEYSEL´İ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Dostlar Veysel´i unutmadı

KÜ Engelsiz Yaşamı Paylaşma Topluluğu, Engelsiz Yaşam Birimi, Genç Yazarlar Topluluğu ve Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile Âşık Veysel´i anma programı düzenlendi.

İLHAM KAYNAĞI OLDU

Programın açılış konuşmasını yapan Engelsiz Yaşamı Paylaşma Topluluğu Başkanı görme engelli tarih öğretmeni ve sosyolog Resul Partici ? Âşık Veysel, şiirleriyle, türküleriyle kendinden sonra gelen halk ozanlarına, müzik severlere kısacası herkese ilham kaynağı olmuştur. Büyük üstat Âşık Veysel dünyaya gönül gözüyle bakan bir halk ozanıdır. Âşık Veysel´i görmesek de onun şiirlerini okuyarak, türkülerini dinleyerek büyüdük. Âşık Veysel´i ölümünün 44. yıl dönümünde saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum. Bu programın hazırlanmasında bizlerden desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ekrem Yıldız´a ve Üniversitemiz yönetimine ayrıca Sungurlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sayın Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif´e, katılımlarıyla bizleri onurlandıran Âşık Veysel´in torunu Sayın Nazender Süzer Hanım´a ve programa katılan bütün Âşık Veysel dostlarına teşekkürlerimi sunuyorum? ifadelerini kullandı.       

SAYGIYLA ANIYORUZ

Başkan Partici´nin konuşmasının ardından günün anlam ve önemini belirten Kırıkkale Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü görme engelli Türkçe öğretmeni Ümit Şirin yaptığı konuşmasında ?Âşık Veysel hayatı uzun ve ince bir yola benzetmiştir. Bu yolculuk 44 yıl önce nihayet bulmuştur. Âşık Veysel yazdığı şiirlerle ve söylediği türkülerle bütün insanlığın gönlünü fetheden büyük bir halk ozanıdır. Dostları olarak kendisini saygıyla ve rahmetle anıyorum ve programa katılan herkese teşekkür ediyorum? dedi.

DEDESİNİ ANLATTI

Halk ozanı Âşık Veysel´in torunu Nazender Süzer´in dedesini anlattığı konuşması salonu dolduran seyirciler tarafından büyük bir ilgiyle dinlendi. Kırıkkale Üniversitesi ve Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından okunan şiirler ve söylenen türküler programa ayrı bir renk kattı. Program sonunda Âşık Veysel´in torunu Sayın Nazender Süzer´e, Sungurlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sayın Kubilay Karacif´e ve Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik bölümü Başkanı Sayın Yrd. Doç. Dr. Tuğçe Kaynak´a plaketleri verildi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı