Öğretmen

Dört Yılda Bir Tüm Öğretmenler Sınava Alınacak

Öğretmen yeterliliklerinin geliştirilmesi için öğretmenlere performans değerlendirme sistemi getiriliyor. Öğretmen strateji belgesine göre tüm öğretmenler  dört yılda bir sınava tabi tutulacak. Performans sonuçları ise kariyer basamaklarında, görevde yükselme, yurtdışında görevlendirme, ödüllendirmede dikkate alınacak. 

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi: Performans sisteminin ilk uygulamaları aslında başlamıştı daha önce. Okul müdürünün öğretmenlere puan vermesi, zümrelerin öz değerlendirme formunu doldurması başlamıştı. Tüm öğretmenlerin 4 yıllık aralarla sınava alınması da ilk defa uygulanacak. Yani okul yöneticiliğinin bir benzer uygulamasının öğretmenler için de geleceğini söyleyebiliriz. Sınavın sözlü değil de alanlarla ilgili yazılı yapılması faydalı olacaktır. Sınav sonuçları sonunda meslekten çıkarma diye bir şey söz konusu değildir.

Başarılı olanlara hediye kademe verilmesi ve hizmet puanı verilmesi gibi çeşitli ödüller verilecek. Yetersiz görülenler ise hizmetiçi eğitim faaliyetlerine alınacaktır. Yani sınavın amacı kesinlikle mesleğe devam edip etmeme şeklinde değildir. Bundan sonra okullarda öğretmenler yıl için ders dışı görev alma konusunda yarış içinde olacaklardır diye düşünüyoruz. Ve artık öğretmenler yaptıkları tüm çalışmaları dosya oluşturup belgeleyeceklerdir.

Zeki KARA / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER