MENÜ

Dört mevsim oyuncusu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin geçen sezon forvet hattında bir eksiği vardı. Sıcakta bunalan rakip defansları, güçlü fiziği ile ikili mücadelelerde ve hava hakimiyetiyle de yüksek toplarda daha da bunaltacak; soğuk kış günlerinin sert rüzgarlarında ve kaygan zeminlerinde ayakta kalabilecek; baharın açılan havasıyla da saçılan rakipler karşısında boş alanlara yayılabilecek bir atak oyuncusu... Yani Fernandao gibi bir golcüye ihtiyaç duyuluyordu.
Kapalı savunmaları açar

Oysa Fenerbahçe’de geçtiğimiz sezon iki bahar oyuncusu vardı. Emenike ve Sow güzel havayla açılan defansların arasında dilediklerince koştular. Ve gol arısı Webo ceza sahası içine yapılan her ortaya kondu, seken bütün toplara dokundu. Ancak sezon sonu ilkbahara denk gelmesine rağmen, küme düşme mücadelesi, şampiyonluk hedefi ve Avrupa kupalarında oynama mücadelesiyle kapanan rakip defanslar karşısında Kanarya’nın forvetleri beklenen performansı sergileyemedi. “Bu forvetlerle Fenerbahçe bir sezon önce şampiyon oldu” diyebilirsiniz. Bu durumda; Ersun Yanal’ın rakip alanda oynama arzusunu ve önde presle rakibi hataya zorlayan oyun anlayışını hatırlamakta fayda var. “Ben herkesle şampiyon olurum, hocanın katkısı nedir ki” diyenler bir kez daha düşünmeliler.


Fenerbahçe, Fernandao transferiyle doğru iş yapmıştır. Kapanan defanslar artık sorun olmaz. Etten duvarlar bile çift santrfor alternatifiyle çözülebilir.

YORUM YAZ