DÖRT MEVSİM ORDU BELGESELİ TANITILACAK

Gündem 13.12.2017 - 13:20, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2125+ kez okundu.
 

DÖRT MEVSİM ORDU BELGESELİ TANITILACAK

Ordu’da turizm hareketliliğini sağlamak amacıyla Valiliğimizce başlatılan tanıtım faaliyetleri kapsamında TRT tarafından çekimleri yaptırılan “Ordu’da Bir Bulut(Dört Mevsim Ordu)” Belgeseli’nin tanıtımı yapılacak.

Ordu’da turizm hareketliliğini sağlamak amacıyla Valiliğimizce başlatılan tanıtım faaliyetleri kapsamında TRT tarafından çekimleri yaptırılan “Ordu’da Bir Bulut(Dört Mevsim Ordu)” Belgeseli’nin tanıtımı yapılacak. 14 Aralık 2017 Perşembe günü saat 17.00’de, Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde yapılacak “Ordu’da Bir Bulut(Dört Mevsim Ordu)” Belgeseli tanıtım programına,  Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş da katılacak. Ordu Valiliği'nin isteğiyle TRT tarafından hazırlanan belgesel, bir yıllık mevsim geçişlerini kapsayan muhteşem doğa ve şehir görüntülerini içeriyor. “Ordu’da Bir Bulut(Dört Mevsim Ordu)” Belgeselinin Yapımcılığını ve Yönetmenliğini üstlenen Nuh Bağcı, belgeseli, şöyle anlatıyor: “Yeşilin mavi ile buluştuğu, eşsiz güzellikleri ile Ordu ilimizi, bir bulutun gözünden anlattık. Ordu'yu, on iki ay, dört mevsim her noktadan gören, dokusuna işleyip mahremini bilen, hatta bilmekle kalmayıp, bu güzelliklerde payı olan anlatsın istedik. Bunu da buluttan başkası yapamazdı. Ordu'nun yüce dağlarında varlığını bulan bulut, su oluyor göllerde dinleniyor, şelale olup çağlıyor, sonra ahşabın ve yeşilin şehrine iniyor, denize ulaşarak hayat veriyor Ordu'ya, insanlarına. Belgeselimiz, şiir tadında edebi anlatımıyla klasik belgesel formatına farklı bir değer katıyor. Görüntülerle şiirsel anlatımın birlikteliği seyirciyi büyülüyor.” Otuz iki dakika, tek bölüm belgeselde yer verilen bölgeler ise sırasıyla şöyle; Ablak kayası, Uluvahta Yaylası, Perşembe Yaylası, Çambaşı Yaylası, Çiseli Şelalesi, Karaoluk Şelalesi (Çiseli), Gerce Şelalesi, Ohtamış Şelalesi, Kadıncık Şelalesi, Uzundere Şelalesi, Küpkaya Kanyonu, Erenli Kanyonu, Çamaş Kanyonu, Korgan, Kabaktepe, Ulugöl, Gaga Gölü, Yoroz Tepesi, Kurul Kalesi, Ünye Kalesi, Ünye, Bolaman, Çaka Plajı, Perşembe, Hoynat Adası, Yason, Şehir Merkezi, Boztepe.
Ordu’da turizm hareketliliğini sağlamak amacıyla Valiliğimizce başlatılan tanıtım faaliyetleri kapsamında TRT tarafından çekimleri yaptırılan “Ordu’da Bir Bulut(Dört Mevsim Ordu)” Belgeseli’nin tanıtımı yapılacak.

Ordu’da turizm hareketliliğini sağlamak amacıyla Valiliğimizce başlatılan tanıtım faaliyetleri kapsamında TRT tarafından çekimleri yaptırılan “Ordu’da Bir Bulut(Dört Mevsim Ordu)” Belgeseli’nin tanıtımı yapılacak.

14 Aralık 2017 Perşembe günü saat 17.00’de, Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde yapılacak “Ordu’da Bir Bulut(Dört Mevsim Ordu)” Belgeseli tanıtım programına,  Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş da katılacak.

Ordu Valiliği'nin isteğiyle TRT tarafından hazırlanan belgesel, bir yıllık mevsim geçişlerini kapsayan muhteşem doğa ve şehir görüntülerini içeriyor.

“Ordu’da Bir Bulut(Dört Mevsim Ordu)” Belgeselinin Yapımcılığını ve Yönetmenliğini üstlenen Nuh Bağcı, belgeseli, şöyle anlatıyor:

“Yeşilin mavi ile buluştuğu, eşsiz güzellikleri ile Ordu ilimizi, bir bulutun gözünden anlattık. Ordu'yu, on iki ay, dört mevsim her noktadan gören, dokusuna işleyip mahremini bilen, hatta bilmekle kalmayıp, bu güzelliklerde payı olan anlatsın istedik. Bunu da buluttan başkası yapamazdı. Ordu'nun yüce dağlarında varlığını bulan bulut, su oluyor göllerde dinleniyor, şelale olup çağlıyor, sonra ahşabın ve yeşilin şehrine iniyor, denize ulaşarak hayat veriyor Ordu'ya, insanlarına. Belgeselimiz, şiir tadında edebi anlatımıyla klasik belgesel formatına farklı bir değer katıyor. Görüntülerle şiirsel anlatımın birlikteliği seyirciyi büyülüyor.”

Otuz iki dakika, tek bölüm belgeselde yer verilen bölgeler ise sırasıyla şöyle;

Ablak kayası, Uluvahta Yaylası, Perşembe Yaylası, Çambaşı Yaylası, Çiseli Şelalesi, Karaoluk Şelalesi (Çiseli), Gerce Şelalesi, Ohtamış Şelalesi, Kadıncık Şelalesi, Uzundere Şelalesi, Küpkaya Kanyonu, Erenli Kanyonu, Çamaş Kanyonu, Korgan, Kabaktepe, Ulugöl, Gaga Gölü, Yoroz Tepesi, Kurul Kalesi, Ünye Kalesi, Ünye, Bolaman, Çaka Plajı, Perşembe, Hoynat Adası, Yason, Şehir Merkezi, Boztepe.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.