Çaycuma’daki Batı Karadeniz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarında konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Filyos projesiyle beraber bu tür etkinliklerin daha sık gündeme geleceğini ve buranın bölgenin parlayan yıldızı olacağını, Karabük ve Bartın’ a da değer katacağını, Batı Karadeniz’ in kalkınmasında önemli rol oynayacağına değindi.

Filyos Projesinin ayrıca dört Erdemir fabrikası büyüklüğünde olduğunu ve yapımında 4.000, bitiminde 15.000 kişiye ekmek kapısı açacağını, tarımın ülke gelişmesinde çok büyük bir etken olduğunu, gelişmiş ülkelerin tarımdan asla vazgeçmediğini dile getiren Ulupınar  açıklamasında görüşlerini şöyle  ifade etti:

Ülke topraklarının verimine dikkat çekerek, bu topraklarda her şeyin yetişeceğini, bu nedenle çevreyi, toprağı, havayı, suyu temiz tutmamız gerektiğine vurgu yaparken, bürokratlara ve sivil toplum kuruluşlarına incelemelerini uzaktan değil yerinde yapmaları yönünde öneride bulundu. Devletin ve hükümetin verdiği teşviklerden, imkanlardan çiftçilerimizi, hayvancılarımızı yeterince bilgilendirmelerini istedi.

15 Temmuz darbe girişimi hususunda da görüşlerini paylaşan Ulupınar, önce vatan dedi. Vatanı olmayanın ne tarımı, ne gıdası, ne hayvanı yani hiçbir şeyi olmayacağını, bu yüzden bizleri vatansız bırakmaya çalışanlara karşı bir olmamız, diri olmamız gerektiğini ifade ederken Cumhurbaşkanının söylediği tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek vatan vurgusunu da hatırlattı.

Önceki günlerde meydana gelen sel ve heyelan felaketinden zarar görenler için Zonguldak Belediye Başkanına dönerek hitap eden Ulupınar AFAD başkanlığından randevu aldıklarını, “sen ben yok, parti ayrımı yok, her şey Zonguldak ve Zonguldaklılar için, ortak payda Zonguldak” dedi ve manda konusunda da bakanlıktan destek istediklerini kaydetti.