Dondurucudan çıkardıkları erişteyi yiyen aynı aileden 9 kişi hayatını kaybetti - Son Dakika
Dünya

Dondurucudan çıkardıkları erişteyi yiyen aynı aileden 9 kişi hayatını kaybetti

Çin'de, 1 yıldır dondurucuda bekletilen erişteyi yiyen aynı aileden 9 kişi gıda zehirlenmesi nedeniyle yaşamını yitirdi. Kurbanların, eriştenin içinde oluşan Bongrek asidi nedeniyle öldüğü tespit edildi.

21.10.2020 22:01  Güncelleme: 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in Heilongjiang eyaletindeki Jixi kentinde yerel bir erişte yemeği olan Suantangzi yiyen aynı aileden 9 kişi gıda zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybetti. Aile üyeleri arasında en fazla yaşam mücadelesi veren 17 yaşındaki gençten 9 gün sonra acı haber geldi.

DOLAPTA BİR YIL BEKLETİLDİ

Kurbanların dolapta 1 yıldır bekletilen Çin eriştesinin içinde oluşan Bongkrek asidi nedeniyle öldüğü tespit edildi. Çin'de daha önce de bu yemek yüzünden hayatını kaybedenler olmuştu.

Popüler bir Çin yemeği olan ev yapımı erişte Suantangzi'yi yiyen 12 kişiden 9'u saatler sonra hayatını kaybetti. Ülkede, daha önce 5 Ekim tarihinde bu yemeği yiyen bir kişi hayatını kaybetmişti. Aile yemeği için toplanan aile üyeleri fermente mısır unundan yapılan kalın bir erişte türü olan "Suantangzi" yedi. Ailenin 3 genci tuhaf tadı yüzünden yemeği yemedi.

ÖLÜM ORANI YÜZDE 40 İLE YÜZDE 100 ARASINDA DEĞİŞİYOR

Heilongjiang Hastalık Önleme Merkezi'nde Gıda Güvenliği uzmanı olan Gao Fei, Bongkrek asidi zehirlenmelerinin bir panzehiri bulunmadığını ve ölüm oranının yüzde 40 ile yüzde 100 arasında değiştiğini söyledi.

PANZEHİRİ YOK, 24 SAAT İÇİNDE ÖLDÜRÜYOR

Yemeği yedikten sonra oluşan belirtiler arasında şiddetli karın ağrısı, terleme ve halsizlik olduğunu belirten Fei, "En nihayetinde durum komaya kadar ilerliyor. Karaciğer, böbrek, kalp ve beyin gibi pek çok organı etkiliyor. 24 saat içinde ölüme yol açabiliyor" dedi.

NİŞASTA ÜRÜNLERİNDEN KAYNAKLI ZEHİRLENMELERİN ANA NEDENİ

Bongkrek asit, fermente un ürünleri ve bozulmuş taze beyaz mantarın yanı sıra diğer bozulmuş nişasta ürünlerinden kaynaklanan zehirlenmenin ana nedenidir.

Dondurucudan çıkardıkları erişteyi yiyen aynı aileden 9 kişi hayatını kaybetti

Son Dakika Dünya Dondurucudan çıkardıkları erişteyi yiyen aynı aileden 9 kişi hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • yeliz: bu adanada neler oluyor Allahım anlamış değilim pes artık ne arasan var 10 4 Yanıtla haha: sen çinden yazıyon herhalde, hahaha adana he he 3 0
  • Candan: Kökleri kurusun İnşaallah 10 3 Yanıtla resul: aaaa ne ayıp çinli müslüman kardeşlerimize bu laflar ağır gelir bakın kızdırmayın çinçonları yaptırım uygularlarsa dolar 20 tl olur kuru ekmeğe muhtaç olursunuz ona göre 1 1
  • hakan: çin burası korkacan. ne bulsa yiyorlar. 5 2 Yanıtla
  • musti: çin de normal bunlar yecüc ve mecüc ordusu herşeyi yiyecek yıyor da puhahahah 5 2 Yanıtla
  • deveci: inş bulaşıcı değildir 6 0 Yanıtla
  • SSSD: BU KADINLAR VARYA ELLERİNDEN GELSE KENDİLERİNİDE DONDURUCUYA KOYACAKLAR..... 4 0 Yanıtla ***: Oooff Of, Aynı benim hatun. Kadın ne bulursa dondurucuya atıyor... 1 0 ...: kötü mü yapıyoruz yani ne yapsak yaranılmaz zaten size kök yiyin 1 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • TİKA, Afganistan'daki yetimhanelerde iftar programı düzenledi
    16:49 TİKA, Afganistan'daki yetimhanelerde iftar programı düzenledi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzey vilayetlerindeki yetimhanelerde iftar programı düzenledi. Afganistan'ın kuzey vilayetlerinde bulunan 6 yetimhanede 1000 yetim için iftar programı düzenlendi. Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosluğu ve TİKA tarafından hazırlanan hediye paketleri de dağıtıldı.

  • Solingen'de Kundaklama Sonucu Çıkan Yangında Türkler Ölümden Kurtuldu
    16:47 Solingen'de Kundaklama Sonucu Çıkan Yangında Türkler Ölümden Kurtuldu

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan ve 4 kişinin ölümüne, 9 kişinin yaralanmasına neden olan yangında, binanın camlarından atlayarak kurtulan Türkler, yaşadıkları korku ve paniği anlattı. Yangının kundaklama sonucu çıktığı belirlendi ve olayın aydınlatılması istendi.

  • 22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, dang ateşine yenik düştü
    16:47 22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, dang ateşine yenik düştü

    22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, Brezilya'da dang ateşi nedeniyle hayatını kaybetti. Hamileliğinin yedi ayındayken çoklu organ yetmezliğinden ölen Sofia'nın ölümü, ailesini, arkadaşlarını ve takipçilerini derin bir üzüntüye boğdu. Dang ateşi vakalarının artışı, Brezilya'daki sağlık yetkililerini endişelendiriyor.

  • Madagaskar'da Gamane Kasırgası: Ölü sayısı 18'e yükseldi
    16:38 Madagaskar'da Gamane Kasırgası: Ölü sayısı 18'e yükseldi

    Hint Okyanusundaki ada ülkesi Madagaskar'da etkili olan Gamane Kasırgası sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Ayrıca 3 kişi yaralandı ve 4 kişi kayboldu. Kasırga nedeniyle 20 binden fazla kişi yerinden oldu ve şiddetli yağışlar sele yol açtı.

  • DUP Lideri Jeffrey Donaldson Cinsel Taciz Suçlamaları Nedeniyle İstifa Etti
    16:29 DUP Lideri Jeffrey Donaldson Cinsel Taciz Suçlamaları Nedeniyle İstifa Etti

    İngiltere (Demokratik Birlik Partisi) DUP lideri Jeffrey Donaldson, beklenmedik cinsel taciz suçlamaların ardından istifa etti. Parti, Jeffrey'nin başkanlığının yargı sürecinin sonucuna kadar askıya alındığını ve geçici parti lideri olarak Gavin Robinson'un atandığını duyurdu.

  • Brezilya'da 33 Katlı Bir Binada Yangın Çıktı
    16:26 Brezilya'da 33 Katlı Bir Binada Yangın Çıktı

    Brezilya'nın Recife kentinde inşaat halindeki 33 katlı bir binada çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının binanın en üst katında başladığı ve tüm binayı sardığı belirtilirken, çevredeki binaların alevlerin yayılma riski nedeniyle tahliye edildiği bildirildi. Yangının kısa devre nedeniyle çıktığı düşünülüyor.

  • Tom Cruise'un eski eşinin röportajı ilişkiyi sonlandırdı
    16:15 Tom Cruise'un eski eşinin röportajı ilişkiyi sonlandırdı

    Tom Cruise'un sosyetik Rus sevgilisi Elsina Khayrova ile ilişkisi sona ermesine rağmen, eski eşi Dmitry Tsetkov'un verdiği röportajın ilişkiyi sonlandırdığı iddia ediliyor. Cruise'un ekibi röportajın yayılmasından rahatsızlık duyuyor ve Cruise'un çekimlerde olduğu için eski eşinin olumsuz açıklamalarıyla uğraşmak istemediğini belirtiyor. Khayrova'nın ilişkinin tekrar alevlenmesi konusunda umutlu olduğu söyleniyor.


Advertisement