Donald Trump Kuran'ı Kerim dinledi

ABD yeni başkanı Donald Trump, Washington'daki Ulusal Katedral'deki katıldığı geleneksel dini törende İmam Macid'in okuduğu Kuran'ı Kerim tilavetini dinledi.

GİRİŞ 22.01.2017 05:31 GÜNCELLEME 22.01.2017 21:45
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Furkan Günler- HABER7.COM

ABD'de bir gelenek olan dini törene katılan Trump, eşi Melania Trump, Başkan Yardımcısı Mike Pence ve eşi Karen Pence ile katıldı. Törene ABD'deki en etkili Müslüman organizasyonlardan ADAMS Center'ın Başkanı İmam Macid de yer aldı

İmam Macid 45. ABD başkanı Donald Trump'a güçlü bir mesaj vermek için Kuran'ın bazı ayetlerini okuma fırsatı buldu. İmam Macid Hucurat Suresi Ayet 13 ile Rum Suresi 22. ayeti okudu.

İmam, törene Müslüman cemaat üyeleri tarafından katıldığı için eleştirildi, ancak bu fırsatı kullanarak yeni başkan önünde Kuran ayetlerini okudu.

Trump'ın Kuran-ı Kerim okunduğu esnada duruşu ve eşi Melania Trump'a hareketleri dikkatlerden kaçmadı.

Hucurat Suresi 13. Ayet meali: "Ey insanlar! Şüphesiz ki biz, sizi bir erkek ve bir dişiden (Âdem ile Havvâ'dan) yarattık. Birbirinizi tanımanız için de sizi, milletler ve kabîleler kıldık. Doğrusu Allah katında sizin en üstün olanınız, en takvâlı olanınızdır. Muhakkak ki Allah, Alîm (herşeyi hakkıyla bilen)dir, Habîr (herşeyden haberdâr olan)dır."

Rum Suresi 22. Ayet meali: "O'nun delillerinden biri de, gökleri ve yeri yaratması ve lisanlarınızın ve renklerinizin muhtelif olmasıdır. Muhakkak ki bunda, âlimler için kat‘î deliller vardır."

İŞTE O ANLAR! TIKLAYINIZ...

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 79
  • buraak yamin 7 yıl önce Şikayet Et
    inşALLAH kurana saaygı niyetinde uyarmiştır .eger öyle değilsse bize bunu düzelmek düşer
    Cevapla
  • özcaaaan 7 yıl önce Şikayet Et
    hepinize katılıyorum
    Cevapla
  • hüseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    Obamaya da müslüman dediler Ortadoğu'yu kan gölüne çevirdi.
    Cevapla
  • Melih celik 7 yıl önce Şikayet Et
    Kadin kuran dinlememek veya dinlemiyorum mesaji vermek icin arkasindaki kitabi aldi acti. O an trump karisinin kalkacagini sandi ve eliyle otur sakin ol isareti yapti. O kadar.
    Cevapla
  • trump 7 yıl önce Şikayet Et
    ama uydurmuşlar, karısını bacak bacak üstüne atma diyor. kadın bacağını indiriyor. şer sandığınızda hayır, hayırda şer olabilir bekleyin görün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?