Görüşmede NTSO Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Ergün, Cengiz Uzgören, Yüksel Babaoğlu, Meclis Üyeleri Ercan Civelek, Ünal İkizoğlu ve Genel Sekreter İ. Hakkı Aydoğan da hazır bulundu.

İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için atılacak adımların konuşulduğu toplantıda Başkan Parmaksız, Nevşehir’in yatırım olanakları hakkında heyete bilgiler verdi. Dominik Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür ve Eğitim Müşaviri ile Ticaret, Yatırım ve Turizm müşavirlerinin de bulunduğu heyete Kapadokya Bölgesi’nin turizm potansiyeli, gelişen sanayisi ve ihracat hacmi anlatıldı.

2019 yılında açılan Dominik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nin karşılıklı ilişkiler için büyük bir adım olduğunu belirten NTSO Başkanı Parmaksız, Ülkemiz ile Dominik Cumhuriyeti arasındaki ticari ve turizm bağlarını artırmak için bu tarz ziyaretlerin daha sık yapılması gerektiğini belirtip, önümüzdeki aylarda Dominik Cumhuriyeti’ne özellikle turizmci üyelerimiz ile birlikte bir ziyaret planlaması yapılması gerektiğini belirtti.

Güney Amerika’dan azımsanmayacak sayıda turist kabul eden Kapadokya’nın Orta Amerika’dan da rağbet göreceği inancında olduğunu belirten Parmaksız, önümüzdeki günlerde Kapadokya Alan Yönetimi Himayelerinde yapacağımız Güney Amerika ziyaretinin bir benzerinin de Orta Amerika ülkeleri için yapılmasının iki ülke turizmi için çok önemli sonuçlar doğuracağını belirtti. Karşılıklı yatırımların ve ziyaretlerin artması gerektiğini vurgulayan Elçi Müsteşarı Manuel Ernesto Fabian Perez Başkan Parmaksız’a: “Orta Amerika’nın en büyük ekonomisine sahip olan Dominik Cumhuriyeti sizin de bir eviniz ve okyanus ötesi yatırımlarınız için size kucak açan kardeş bir ülke. Sizleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağız.”dedi. Dünya’nın önemli noktalarında TOBB Yurtdışı Temsilciliklerinin mevcut olduğunu dile getiren Parmaksız, hâlihazırda yeni temsilciliklerin kurulması için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından çalışmalar yapıldığını, Dominik Cumhuriyeti’yle de ticari ilişkilerin gelişmesi için özel çalışmalar olduğunu ve bu dost ülkeyle yatırım ortaklığında bulunmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.