banner388

Domates ucuzluyor mu?

Fiyatıyla geçtiğimiz aylarda dudak uçuklatan domates hızla ucuzlamaya başladı.

Domates ucuzluyor mu?

Fiyatıyla geçtiğimiz aylarda dudak uçuklatan domates hızla ucuzlamaya başladı.

28 Mayıs 2017 Pazar 13:11
Domates ucuzluyor mu?

Sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan domateste ki geçtiğimiz ayalrda görülen yüksek fiyatlar vatandaşı oldukça zor durumda bırakmıştı. Market rafları ve pazar tezgahlarında kilosu 10 TL'yi bulan domates fiyatları enflasyon rakamlarının da yükselmesine neden olarak gösterilmişti.
Pazarda satılan fiyatlar adeta altınla yarışan domatesin şimdilerdeki fiyatları makul seviyelere doğru gelmeye başladığı yönünde.

Üreticide ki fiyatı 30-40 kuruş

Zaman ilerledikçe domatesin fiyatında dalgalanmalar görülmeye başlasa da şimdilerde vatandaşın sofrasında olmazsa olmazları arasında yer alan domatesin toptancı hallerdeki fiyatı 80 kuruşlara kadar düşerken bu rakam üreticide 30-40 kuruş arasında seyrediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi toptancı halinde normal domatesin kilosu 1 ile 1.80 TL arasında işlem gördüğü öğrenildi.

Fiyatların azalmasında ki nedense

Domateste fiyatlarının ucuzlamasına neden olarak ise havaların ısınması ve ikinci ürünün hasadına başlanması olarak gösteriliyor. 


 

Son Güncelleme: 28.05.2017 13:13
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSofraDomates
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.