|

Dolu kalkanı

İstanbul’da bir ay önce yaşanan dolu afetinde araçları hasar gören vatandaşlar, bu defa tedbirli davrandı. İSPARK başta olmak üzere tüm otoparklar tıka basa doldu. Yer bulamayan sürücüler ise araçlarını halı, kilim, naylon ve kartonlarla koruma altına aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:01 - 23/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Naylonlarla 
kapladılar
Naylonlarla kapladılar

Meteoroloji’nin İstanbul için yaptığı kuvvetli yağış ve dolu uyarısı vatandaşları alarma geçirdi. Yaklaşık 1 ay önce doludan zarar gören İstanbulluları, araçlarını koruyabilmek için otoparklara hücum etti. Yer bulamayanlar ise Araçlarını halı ve kilimlerle korumaya aldı. İstanbul’da beklenen yağmur yağışı dün sabah saatlerinde başladı. Yağış, Beykoz, Silivri, Bakırköy, Küçükçekmece ve Zeytinburnu başta olmak üzere tüm ilçelerde etkili oldu. Sağanak nedeniyle kentte herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Eminönü ve Sirkeci’deki alt geçitlerde kum torbalı önlem alındı.

OTOPARKLARDA YER KALMADI

Yaz döneminde gerçekleşen iki büyük yağış sonucu oluşan zarar nedeniyle 600 milyon liranın üzerinde hasar ödemesi yapan sigorta şirketleri, gönderdikleri SMS’ler ve e-postalar ile meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı müşterilerine tedbirli olmaları uyarısında bulundu. Uyarıları dikkate alan vatandaşlar kapalı otoparklara akın etti. Kent genelindeki tüm İSPARK katlı otoparklarında yoğunluk yaşandı. Bazı katlı otoparklar ise geceden itibaren kapılarını kapattı. Sadece abone olan araçlar içeri alınırken, diğerleri ise kapıda kaldı. Yoğunluğu fırsata çeviren bazı özel otopark işletmecileri, park için fahiş ücretler talep etti.

HALI VE KİLİM ÖRTTÜLER

Kapalı otoparkı olmayan, otomobilini sokağa park eden İstanbullular ise otoparklarda yer bulamayınca başlarının çaresine bakmak zorunda kaldı. Vatandaşlar, araçlarını doluya karşı halı ve kilimlerle korumaya aldı. Sokaklar halı, kilim ve kartonlar, hatta güneşliklerle örtülü araçlarla doldu. Kadıköy’de ve Levent’te lüks araç satışı yapan galeriler de benzer önlemler aldı. Kapalı otoparkı olan galeri sahipleri araçlarını dışarıya çıkarmadı. Açıkta kalanlar ise galericiler tarafından doluya karşı balonlu naylonlar ve straforlarla kaplandı.


Kum torbalı önlem

Eminönü’nde tramvay alt geçidinde muhtemel bir su baskını ihtimaline karşı merdiven başlarına kum torbaları yerleştirildi.


Manisa’da yıldırım çarptı

Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Gökçeköy Mahallesi kırsalında 36 yaşındaki Bayram Altıntaş’a üzüm hasadı yaptığı sırada yıldırım isabet etti. Altıntaş olay yerinde can verdi. Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde de üzüm bağında çalışan işçilerin bulunduğu alana yıldırım düşmesi sonucu 6 işçi yaralandı.


#Yağmur
#Fırtına
#Dolu
#İstanbul
7 yıl önce