Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

DOLDU, TAŞTI!

DOLDU, TAŞTI!

 

 

Ordu’da bayramın ve sokağa çıkma yasağının bitmesi dolayısıyla ilk günde vatandaşlar sokağa akın ederken sosyal mesafe hiçe sayıldı. Maskeyi takarak aldığı önlemin yeterli olduğunu düşünen vatandaşlar, sokakları doldurdu.

SOKAKLAR DOLDU!

Ordu Valisi Seddar Yavuz’un Ordu’da vakaların arttığı uyarısında bulunmasına rağmen vatandaşların gözünü Koronavirüs korkutamadı.

TEDBİRLERİ GÖZARDI ETTİLER

Ordu’da 4 günlük sokağa çıkma yasağının ardından belki de ilk defa sokaklar Koronavirüs salgınından önceki gibi doldu, taştı. Sokaklarda sosyal mesafe diye bir şey kalmazken sanki Koronavirüs salgını hiç olmamış gibi vatandaşlar sokağa çıkmıştı. Havanın güzel olmasını da fırsat bilen vatandaşlar 4 günün acısını çıkarırken Koronavirüs tedbirlerini de gözardı ettiler.

ÇOCUKLAR SAHİLE AKIN ETTİ

14 yaş ve altı çocukların sokağa çıkmasına izin verilmesi dolayısıyla çocuklar da parkları ve sahili tercih ettiler. Doyasıya eğlenen çocuklar parklarda oyun oynarken kimisi de sahilde kumlarla ve suyla oynamayı tercih etti. Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlardan da sahilde gezmeyi tercih edenler vardı.

ESNAF MUTLU OLDU

Vatandaşların sokağa hücum etmesiyle birlikte alışverişlerin de yapıldığı görülen sokakta esnaflar da ilk defa yüzleri gülmeye başladı. Sokakların hareketlenmesiyle birlikte esnaflar da mutlu olurken ağır ağır normalleşme sürecinin başlamasının etkileri görüldü.

ÇAY OCAKLARI AÇILDI

Koronavirüs tedbirleri alınarak çay ocakları da açılmaya başladı. Çaylar karton bardakla verilirken çay ocaklarında oturma yerleşiminde ise sosyal mesafeye uyulduğu görüldü. Birbirlerini özleyen vatandaşlar çay ocaklarında buluşarak karşılıklı özlem giderdiler. Kültürümüzde önemli bir yere de sahip olan çay ocakları açılmasının daha ilk gününden servisin karton bardakla olmasına rağmen müşterilerle doldu. Özel Haber: Soner ÖZDEMİR

 



  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı