Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Hafta başından bu yana 5.77 civarında dalgalanan kur yeni güne de bu seviyede başladı. Kur daha sonra düşüşe geçerek 5.77'den 5.75'in altına geriledi ve 5.7480'i test etti.

Dün 6.35 - 6.38 bandında dalgalanan euro bu sabah 6.35'ten 6.33'e, sepet kur 6.06'dan 6.04'e geriledi. Dün günü % 0.8 artışla tamamlayan BIST 100 Endeksi ise bugün % 0.6 primli seyrediyor.

GÖZLER ERDOĞAN - TRUMP GÖRÜŞMESİNDE

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın  Washington'da yapacağı görüşme Türk varlıkları açısından kritik olacak. Akşam saatlerinde gerçekleşecek görüşmede ana gündem maddesi Suriye olacak, 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi, S-400 konusu da görüşmenin önemli gündem maddeleri arasında olacak.

Küresel piyasalar ise bugün ABD enflasyon ve Almanya enflasyon verisini takip edecek. Yine bu akşam ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell ekonomi sunumu yapacak. Powell'ın faiz indirimlerinin sürüp sürmeyeceğine dair mesajları küresel piyasaların radarında olacak.  

Spinn Danışmanlık Kurucu Ortağı Özlem Derici Şengül Bloomberg HT'ye görüşmenin iyimser olmasının Borsada olumlu etkisi olacağını söyledi. Şengül "Kurda ise oynaklık düşük, bu da kurda daha düşük tepki beklememiz gerektiğini teyit ediyor. Borsa ise yurt dışı dinamiklerle kuvvetli duruyor." şeklinde yorum yaptı.

Ünlü Menkul Değerler kurda kısa vadeli görünümün bugünkü Erdoğan-Trump görüşmesinin ardından netleşeceğini belirterek şu değerlendirmeyi yaptı; "Teknik açıdan bakıldığında 5,78’in üzerindeki rakamların yukarı yönlü risk yarattığını söyleyebiliriz. Ancak ikili temaslardan pozitif bir sonucun çıkmasının TL’ye belirgin bir değer kazanımı olarak yansıyabileceğini unutmamak gerekiyor. Böyle bir senaryoda kurda sırasıyla 5,72 ve 5,70 seviyelerinin altına inilip inilemeyeceğini takip edeceğiz."

Borsa beklentisine dair ise "Erdoğan-Trump görüşmesinden çıkacak haber akışının endekste her iki yöne doğru da momentum oluşturabileceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor" şeklinde açıklama yaptı.