Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar seçim öncesi seviyeye döndü - Döviz Haberleri

        Analistler kur ve faizdeki pozitif seyrin kısa sürmesini beklerken piyasanın önümüzdeki dönemde yeni ekonomi ekibi ve uygulanacak politikalara göre şekilleneceğini belirtiyorlar.

        Cuma günü 4.66 civarından kapanan dolar/TL'de seçim sonuçlarının ardından bu sabah 4.5375'e kadar gerilemiş ve TL yüzde 3'e yakın kazançla gelişmekte olan ülke para birimleri arasında dolar karşısında değer kazanan tek para birimi olmuştu.

        Ancak sonrasında kur yönünü yukarı çevirerek 4.7233 liraya kadar yükseldi. Dolar/TL saat 14.15'de 4.6930 TL seviyelerinden el değiştirdi. Euro da aynı dakikalarda 5.4780 lira oldu.

        Analistler kısa vadede TL cinsi varlıklarda pozitif seyir bekliyordu ancak bundan sonra Erdoğan'ın oluşturacağı ekonomi ekibinin yanı sıra son dönemde TL varlıklarda ayrışmaya neden olan risklere yönelik söylemlerin nasıl şekilleneceği piyasaların seyrinde belirleyici olacağını belirtiyordu.

        REKLAM

        Öte yandan düşüşle açılan 10 yıllık tahvil faizlerinde de yükseliş söz konusu. Tahvil-bono piyasasında Cuma günü yüzde 16.29 seviyesinden kapanan 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi bu sabah yüzde 15.87'den açıldıktan sonra yüzde 16.50'ye kadar yükseldi.

        Öte yandan Cuma günü yüzde 19.18 seviyesinden kapanan iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi ise yüzde 18.84'de açıldıktan sonra yüzde 19.06'ya yükseldi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ