Gazete Vatan Logo

Dolar 5 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesinde!

Dolar/TL şu dakikalarda 3.56 seviyesinden işlem görüyor. ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının ardından düşüşünü devam ettiren dolar/TL, bugün 5 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesi olan 3,5655''yi gördü.

Dolar 5 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesinde!

ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının ardından düşüşünü devam ettiren dolar/TL, bugün 5 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesi olan 3,5655''yi gördü.

Kur şu dakikalarda 3.56 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/TL ise 3.77'den işlemde.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 3.6080 lira, euronun satış fiyatı ise 3.7970 lira olmuştu.

Dolar kurundaki düşüşe paralel hafta başından bu yana değer kaybeden altının gram fiyatı ise bugün 142 liranın altını gördü ve 142,5 lira seviyelerinde dengelendi.

Analistler, FED Başkanı Janet Yellen'ın geçen hafta kongrede yaptığı sunumdan sonra yükselen faiz artırım beklentilerinin, dünkü tutanakların ardından azaldığını belirtiyor.

Brezilya Merkez Bankasının politika faizini 75 baz puan indirerek yüzde 12,25 seviyesine çekmesinin de uluslararası yatırımcıların TL'ye ilgisini artırdığını ifade eden analistler, yurt içinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) sıkı para politikasını devam ettirmesinin döviz kurları üzerinde baskı oluşturduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

FED TUTANAKLARININ AÇIKLANMASI DÜŞÜŞTE ETKİLİ OLDU

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son toplantısına ait tutanaklar dün akşam açıklandı. Birçok Fed yetkilisinin ekonomik görünümün değişmemesi halinde faiz artışına "oldukça yakın zamanda" gidilmesini desteklediğini ortaya koyan tutanaklarda, ayrıca yeni yönetimin mali politikalarına yönelik belirsizliğin de yükseldiği kaydedildi.

Analistler, tutanaklardaki ifadelerin piyasalara yeni ve açık bir sinyal vermediğini ancak seçilen kelime ve ifadelerin mart ayındaki faiz artırım beklentilerini hafif de olsa azalttığını belirtti.

MERKEZ BANKASI'NIN HAMLELERİ OLUMLU SONUÇ VERDİ

Yurt içinde, küresel piyasalarda devam eden risk iştahı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) TL'deki sıkılaştırıcı adımlarını devam ettirmesinin döviz kurlarındaki düşüşü desteklediğini ifade eden analistler, bugün Almanya'da açıklanacak büyüme ve ABD'de açıklanacak makroekonomik verilerin takip edileceğini bildirdi.