Erdal Akçay
Erdal Akçay

Doku uyuşmazlığı ve kaçınılmaz son!

Köşe Yazısını Dinle

Hani derler ya gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklersen diğer düğmeler de yanlış olur diye…

İşte Bursaspor ne yazık ki sezon başında yapılan büyük hatayı telafi etmeye çalıştıkça iyice bocalıyor, ileri gitmek yerine patinaj yapıp duruyor…

Mustafa Er-Pablo Batalla ikilisinin gidişine yol açan gelişmeler yaşanmamış olsaydı belki bugün ligin zirvesini zorlayan bir takımı izliyor olacaktık. Sırf Mustafa Er aldırdı diye neredeyse hiç oynatılmadan oyuncu göndermek, kadro dışı bırakmak akıl alır gibi değil. Bu duruma ses çıkarmayan Fatih Tekke’nin takım üzerinde otorite kurmasını ve özlenen Bursaspor’u izletmesini beklemek de zaten hayalcilik olurdu.

Aslında Bursaspor camiasının içine sinecek ve beklentilere karşılık verebilecek teknik adam getirilememesinin sonucudur Fatih Tekke’nin gönderilişi…

Göreve geldikten 2 gün sonra oynanan Eyüpspor maçında kafasındaki oyun anlayışını uygulamalarını istediği futbolcularını taraftarın önünde atağa çıkamaz hale getirmesi hazmedilememişken, Altınordu deplasmanındaki görüntü ayrılığın habercisiydi. Samsunspor maçını ayrı tutmak gerek. 10 kişiyle 4-1 kazanılan bu maçta taraftarın oyuncuları ateşlemesi, sürekli ileri itmesinin rolü büyüktü. Zaten Fatih Tekke maç sonu demecinde, “Kaos futbolu istemiyoruz” diyerek buna işaret etmişti. Yan pasın/geri pasın kabul görmediği bu coğrafyada coşkulu futbola kaos denmesini kimse kabul etmez. Bursaspor sahaya çıktığında yediğinden daha fazlasını atmalı, oyunun büyük bölümünü rakip sahada oynayıp pozisyon üstüne pozisyon üretmeli. Rahmetli Mehmet Özman ağabeyimin her yayında dediği gibi; “Sen Bursaspor’sun çıkacaksın 3  atacaksın, 5 atacaksın.” Elbette her maçta olmaz ama Bursaspor’un elinde şu an ofansif anlamda bu ligin üzerinde bir kadro olduğu gerçek. Bu oyuncular üzerine sistem kurmak varken anlamsız ve gereksiz işlere girmek akıl alır gibi değil. Sağbek ve stoper oynayacak isimler kulübede otururken, geçen yılın asist kralı Burak Altıparmak’ı sağbeke, ön libero için alınan Kubilay Sönmez’i stopere kaydırıp orta alanı bu kadar etkisiz bırakmak akıl kârı değil.

Dünkü maçta Tuzlaspor ilk dakikalarda bulduğu iki pozisyonun ardından İsmail Konuk atılınca 60 dakika 10 kişi oynamak zorunda kalmış. Sen kazanma adına tüm hamleleri yapman, forvetleri ikilemen, oyunu rakip ceza sahasına yıkman gerekirken saçma sapan değişimlerle zamanı tüketiyorsun. Asıl kaos futbolu bu değil de nedir Fatih Tekke?

Bursaspor’a gerçekten yazık oldu.

Umarım şu ana kadar aldığı kararlarla sınıfta kalan yönetim bu kez bu şehrin beklentilerini karşılayacak, takıma el freni olmayıp Bursaspor’u şaha kaldıracak teknik adamla anlaşır.

Aksi sonucu düşünmek bile istemiyorum. Bursaspor’un köprüden önce son çıkışı kaçırma gibi bir lüksü olamaz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X