Görüş Bildir
Haberler
Doktor Mehmet Öz'den Koronavirüse Karşı İlaç Müjdesi: 'Hastalar Arasındaki Ölüm Oranını Azaltan İlk Uygulama'

Doktor Mehmet Öz'den Koronavirüse Karşı İlaç Müjdesi: 'Hastalar Arasındaki Ölüm Oranını Azaltan İlk Uygulama'

ABD'de yaşayan dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz, koronavirüs salgınına karşı en etkili ilacın bulunduğunu açıkladı. Öz, Oxford Üniversitesi uzmanlarının, virüsün tedavisindeki en etkili ilacı geliştirdiğini ifade ederek, 'Bu tedavi özellikle oksijen desteği ya da solunum cihazına ihtiyaç duyan hastalar arasındaki ölüm oranını azaltan ilk uygulama, büyük bir ilerleme' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ünlü doktor Mehmet Öz, koronavirüs salgınıyla mücadelede kullanılacak etkili ilacın bulunduğunu açıkladı. Öz şu ifadeleri kullandı:

“Koronavirüsün ilacı olarak söylenen deksametazon ile ilgili size mükemmel bir haberim var, bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Oxford Üniversitesi uzmanlarının koronavirüs tedavisinde etkili olduğunu söylediği ilaç ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) açıklama geldi. Bu tedavi özellikle oksijen desteği ya da solunum cihazına ihtiyaç duyan hastalar arasındaki ölüm oranını azaltan ilk uygulama, büyük bir ilerleme”

'Ölüm oranını azaltan tek ilaç'

'Ölüm oranını azaltan tek ilaç'

Öz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yapılan araştırmada 2 bin koronavirüs vakası üzerinde denendi ve sonuçta bunu kullanmayan diğer 4 bin hastayla karşılaştırıldı' diyen Öz şu ifadelere yer verdi:  'İlacın hastalığa karşı çok önemli etki gösterildiğini ortaya çıkardı. Oxford Üniversitesi verilerine göre ilacın solunum cihazına bağlı hastaların ölüm riski oranı yüzde 40’tan yüzde 28’e düştü. Oksijene ihtiyaç duyulan hastalardaysa bu oran yüzde 25’ten yüzde 20’ye indirdi. Araştırma başındaki Profesör Pete Horby konuyla ilgili, bu şimdiye kadar ölüm oranını azaltan tek ilaç, ölüm oranını önemli ölçüde azaltıyor, büyük bir sonuç”

'İlaç ucuz o yüzden tüm dünyada kullanılabilir'

'İlaç ucuz o yüzden tüm dünyada kullanılabilir'

Koronavirüs salgınına karşı her insanın kendisini koruması gerektiğine vurgu yaparak, 'İlaç ucuz o yüzden tüm dünyada rahatlıkla kullanılabilinir. Ben de bu önemli gelişmeyi sizle paylaşmaktan dolayı çok mutluyum. COVID-19 tedavisi için tüm ülkeler yoğun bir şekilde çalışıyor. Lütfen bu süreçte siz de vatandaş olarak üzerinize düşeni yapın maske takın ve sosyal mesafeye dikkat edin' dedi.

Öz'ün açıklamaları şu şekilde 📹

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
13
3
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dogan K.

her gün etkili bir ilaç çıkarıyorlar. bakalım yarın hangi ülke en etkili ilacı bulacak..

Pasif Kullanıcı

şunu anlayın artık sevgili arkadaşlar biliminsanı ve doktor aynı şey değildir. doktorlar sadece kendilerini öğretileni uygular. örneğin kalp kapakçığı ameliy... Devamını Gör

free doom

Hahahahahha.

Halil Değerli

Sözün "ÖZ"ü .... Biz ölüm oranını azaltsın demiyoruz ki.... Hastalığı iyileştirsin.... Ama daha önemlisi hastalığı önlesin..... Ama bir ilacın geliştiril... Devamını Gör