için kaldı

Doğumdan saatler sonra hayatını kaybetti!

Sezaryenle doğum yaptıktan 7 saat sonra hayatını kaybeden Pelin Aydemir’in son sözleri 'Kızım acıkmıştır, onu emzirmek lazım' oldu.

F5HABER F5HABER
Doğumdan saatler sonra hayatını kaybetti!

İzmir'de bir hukuk bürosunda çalışan Serhat Aydemir (26), meslektaşı Pelin Aydemir (26) ile geçen yıl 22 Temmuz'da evlendi. Bir süre sonra hamile olduğunu öğrenen genç kadın, özel bir hastanede görev yapan kadın doğum doktoruna muayene olmaya başladı.

Aydemir, hamileliğinin 33. haftasında yüksek tansiyon nedeniyle rahatsızlanınca yakınları tarafından cumartesi günü hastaneye kaldırıldı. Sezaryen yöntemiyle doğuma alınan kadın bir kız bebek dünyaya getirdi. Bebek kuvöze alındı. Genç kadın ise doğumdan 7 saat sonra rahatsızlandı. Hastanenin yoğun bakım ünitesine kaldırılan Pelin Aydemir hayatını kaybetti. Daha bir yıl önce evlendiği eşini kaybetmenin acısını yaşayan Serhat Aydemir SABAH'a konuştu.

HEM ANNE, HEM BABA

Avukatları aracılığıyla hukuki süreç başlatacaklarını anlatan Aydemir, "Ne gerekiyorsa yapacağız. Eşimin ölümünde ihmali olanlar hesap verecek. Allah güç kuvvet verdiği kadarıyla bundan sonra kızıma hem annelik hem babalık yapacağım. Kızımın hep yanında olmaya çalışacağım. Kızım erken doğduğu için akciğerleri tam olarak gelişmemiş. Bu nedenle hastanenin kuvözünde yatıyor" dedi.

'NE KOKLAYABİLDİ, NE ÖPEBİLDİ'

Kızının adını "Pelin Alya" koyacağını söyleyen Aydemir, "Onun ismiyle yaşayacak. Eşimin çarşamba günü tansiyonu çıktı. Hastaneye götürdük, tansiyonu 17'ye çıkmıştı. Doktor bize bir şey demedi. 'Eve gidebilirsiniz' dedi. Cumartesi günü tekrar hastaneye gittik. Nöbetçi doktor '17 tansiyonla nasıl sizi eve gönderdiler' diye şaşırdı. Eşim sezaryenden çıktıktan sonra kendinde değildi. 'Pelin bak eşin burada' dediler. Ben de 'hayatım nasılsın iyi misin?' dedim. Kafasını salladı. Sonrasında odaya götürdüler.

Odaya götürdükten birkaç saat sonra kendine geldi. Uyandı. Konuştuk. Kızımızı sordu. Nerede olduğunu sordu. 'Alya'm nasıl? Kızım acıkmıştır, onu emzirmek lazım' dedi. Son sözleri bunlar oldu. Karım ne çocuğunu koklayabildi, ne de öpebildi. Sonra eşim uyudu. Bir süre sonra Pelin'i yoğun bakıma götürdüler. Sonrasında kötü haber geldi. Evleneli daha bir yıl olmadı. Birbirimize doyamadık" şeklinde konuştu.

SONRAKİ HABER