25 Mayıs 2019 Cumartesi 11:34
Doğubayazıt'ta 4-6 Yaş Kuran Kursları Yıl Sonu Programı düzenlendi

Doğubayazıt İlçe Mütlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki Aile Destek Merkezlerinde faaliyet gösteren 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kurslarında eğitim gören öğrenciler tarafından Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu'nda Yıl Sonu Programı düzenlendi.

Programın açılış konuşmasında İlçe Müftüsü Adem ÖZDEMİR “İslâm’da, kişinin çocuk sahibi olması büyük sorumluluk gerektiren bir durum olarak değerlendirilmiştir. Buna göre çocuğun varlığı ciddiye alınmalı, iyi bir insan ve samimi bir Müslüman olarak yetişmesi için her türlü gayret ve fedakârlık gösterilmelidir. Çocuğun dünya ve âhiret mutluluğunu gözetmek, onu dünyaya getiren insanların önemle üzerinde durmaları gereken bir konudur. İslâmiyet bu hususta birinci derecede babayı sorumlu tutar. “Ey iman edenler! Kendinizi ve çoluk çocuğunuzu, yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden koruyun” (et-Tahrîm 66/6) Hz. Peygamber de (s.a.s.), “Hepiniz çobansınız ve hepiniz güttüklerinizden sorumlusunuz” (Buhârî, “Cumʿa”, 11) meâlindeki hadisinde aynı şekilde babanın büyük sorumluluğuna dikkat çeker. Anne de bu sorumluluğa ortaktır; ailenin iç düzeniyle birlikte çocukların bakımı ve yetiştirilmesi onun sorumluluk alanına girmektedir.

Çocuk eğitimi ailede başlar. Bunun devamında olan süreçte bu görevi okul üstlenmeye başlar ve hem aile hem de okul bunları paralel olarak sürdürür. İşte bu süreçte Aile Destek Merkezlerimizde bulunan ve 225 öğrencimizin eğitim gördüğü 04-06 Yaş Kur’an Kurslarımız Doğubayazıt’ta ailelerimizin çocuk eğitimine büyük katkı sağlamaktadır. Çocuklarımızı önce Allah’ın daha sonra da anne babaların birer emaneti olarak görüp onları modern pedagojinin imkânlarından da istifade ederek Allah ve Peygamber tanıyan, kalbinde Allah korkusu taşıyan, İslam ahlakıyla yaşayan, Vatanına ve Milletine hizmet aşkıyla yanıp tutuşan, Ana - baba hayır duası almayı Şerefli bir vazife sayan; gözler nuru, gönüller sürûru, hayırlı nesiller olarak yetiştirmeyi kendimize gaye edindik.” dedi.

İlçe Müftümüz Adem ÖZDEMİR“Yıl boyu eğitim alan değerli yavrularımızı ve siz velileri tebrik ediyorum. Bu gayeye ulaşmada bizlerden desteğini hiç ama hiçbir zaman esirgemeyen Doğubayazıt İlçe Kaymakamımız Sayın Zafer ENGİN beyefendiye, Ağrı İl Müftümüz Sayın Tandoğan TOPÇU hocamıza, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sayın Mehmet ARVAS beyefendi ve çalışma arkadaşlarına, 04-06 yaş Kur’an Kursu Öğreticilerimize şükranlarımı arz ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU ise konuşmasında ‘‘Bir anne babanın çocuğuna bırakacağı en kıymetli miras güzel ahlaktır. Küçük yaşlardan itibaren dini duyguları, insani, ahlaki, milli ve manevi değerlerimizi en doğru metotlarla öğretmektir. Bu manada hepimizin çok derin sorumlulukları var. Çocuğumuzun biyolojik, bedensel ihtiyaçlarını karşılarken ruhunu da beslemeliyiz. Dönem boyunca 4-6 yaş grubu Kur’an Kurslarında eğitim gören sevgili yavrularımızı ve velilerini tebrik ediyorum. Onların yetişmesi adına büyük gayret ve fedakarlık gösteren İlçe Müftümüz Adem ÖZDEMİR’i, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet ARVAS beyefendiyi, Kurs yöneticilerini ve öğreticilerimizi tebrik ediyorum’’ diyerek sözlerine son verdi.

Doğubayazıt İlçe Müftüsü Adem ÖZDEMİR ve İl Müftüsü Sayın Tandoğan TOPÇU’nun konuşmalarının ardından program; öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp, 4-6 Yaş Grubu sınıfların hazırlamış olduğu çeşitli gösteriler ile devam etti.

Program sonunda İlçe Kaymakamı Sayın Zafer ENGİN, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezlerindeki çalışanlara, velilere ve öğrencilere yönelik düzenlenen ‘‘Siyer-i Nebi’’ yarışmasında dereceye giren ilk üç kişiye bilgisayar ve sekiz kişiye tablet hediye etti.

İlçe Kaymakamımız Sayın Zafer ENGİN konuşmasında‘‘Vatandaşların 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarına gösterdiği ilgi ve alakanın son derece memnuniyet verici olduğunu beliterek bu güzel hizmetlerin yürütülmesinde emeği geçen İlçe Müftülüğümüze, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ve Kur’an kursu öğreticilerine teşekkür etti.’’

Programa İlçe Kaymakamı Zafer ENGİN, İlçe Emniyet Müdürü Harun Selim BUDAK, Ağrı İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU, Akparti İlçe Başkanı Mustafa KONYAR, İlçe Müftümüz Adem ÖZDEMİR, Diyadin İlçe Müftüsü Ayhan AVAN, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet ARVAS, Kurum Amirleri ve öğrenci velileri katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 2019-05-26 12:31:44

Arkadaş
Kuran Kursu etkinliğinde bile kızlara mini etek giydiriyorlar. Ha diyeceksiniz siyah kalın çorap var. Ama sonuçta etek kısa.
Bunu düzenleyenlerde hiç mi basiret yok.
Böyle giderse bilimde ekonomide sanayide değil de yaşam tarzında yozlaşmada 5 10 seneye avrupayı amerikayı sollayacağız