banner94

 DOĞU PERİNÇEK’İN SÖZLERİNE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Son günlerde bir siyasi partinin lideri olarak tanıdığımız Doğu Perinçek'in Kızılcahamam'ımızın adını yanından bile geçmesi mümkün olmayan bir konuda andığını üzülerek görmekteyiz.

 DOĞU PERİNÇEK’İN SÖZLERİNE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Son günlerde bir siyasi partinin lideri olarak tanıdığımız Doğu Perinçek'in Kızılcahamam'ımızın adını yanından bile geçmesi mümkün olmayan bir konuda andığını üzülerek görmekteyiz.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
12 Kasım 2019 Salı 21:36
3041 Okunma
 DOĞU PERİNÇEK’İN SÖZLERİNE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

BAŞKAN SÜLEYMAN ACAR

Son günlerde bir siyasi partinin lideri olarak tanıdığımız Doğu Perinçek'in Kızılcahamam'ımızın adını yanından bile geçmesi mümkün olmayan bir konuda andığını üzülerek görmekteyiz. Bahsi geçen kişi ilçemizin adını Habertürk Tv yayınında milli mücadele karşıtı ve isyancı olan bölgelerle birlikte anarak haddini aşmıştır.

, "Bu cennet yurt köşesinde mutlusunuz Kızılcahamamlılar"
Kızılcahamam, tarih boyunca vatanını seven insanlar yetiştirmiş, örf ve adetlerine sıkı sıkıya bağlı, milli mücadele, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının da her zaman destekçisi olmuş insanlardan oluşmuştur. ki Mustafa Kemal Atatürk'ün Doğu Perinçek'in dediği gibi bir ilçe olmamız durumunda; ilçemize vefatından 4 yıl önce gelip samimi bir şekilde konaklaması ve ilçemiz için güzel sözler söylemesi mümkün değildir. Aslında bahsi geçen şahsın bu saçma ithamına Mustafa Kemal, "Bu cennet yurt köşesinde mutlusunuz Kızılcahamamlılar" diyerek 1934 yılında gereken cevabı vermiştir.
Kızılcahamam, her zaman vatanını seven insanlardan oluştuğunu bu vatan için nice şehitler vererek zaten ispat etmiştir. "Şehitler Diyarı" ilçemize karşı yapılan bu haddini aşmış açıklamayı kınıyor ve ilçesini seven, vatanını seven, Atatürk'ü seven, ilçemizin asil insanlarına saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Ebediyete intikal etmiş değerli büyüklerimizi de rahmetle anıyorum.

MHP KIZILCAHAMAM İLÇE BAŞKANI MUZAFFER GÖKMEN

KAMU OYUNA DUYRULUR.

Son günlerde, aldığı oy bir elin parmaklarını dahi geçmeyen sözde bir siyasi partinin lideri Doğu PERİNÇEK denen zat güzide ilçemiz Kızılcahamam’ın adını Milli Mücadele karşıtı,isyancı birkaç kişi ve o dönemin isyan eden bölgeleriyle birlikte andığı görülmektedir. (Habertürk TV 11 Kasım akşamı yayını)

Milli Mücadele döneminin en başından beri Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yanında olan Yabanabad(Kızılcahamam) halkı ve yöneticileri adına bu çirkin iftirayı reddediyoruz.

İngiliz Yüksek Komiserliğinin Milli Mücadele’ye balta vurmak için Sevr Barış Konferansı’na “İstanbul’un milletlerarası bir hale getirileceği, Türk Hükümetinin yeni merkezinin Anadolu’da kurulacağı, İstanbul’un ise Halifelik merkezi ve Dinî başkent olarak kalacağı” şeklinde bir teklif götüreceği üzerine 8 Ocak 1920 günü Mustafa Kemal Atatürk 3.Ordu Müfettişliğine telgraf çekerek halkın bunu protesto etmesini istemiştir. Bunun üzerine 9 Ocak 1920 günü Anadolu’dan 15 Müdafaa Hukuk Cemiyeti bu kararı protesto eden birer telgrafı İngiliz Yüksek Komiserliğine göndermiştir. Bu cemiyetlerin biri de Yabanabad’dır.

Ayrıca TBMM’nin 2.gününde ( 24 Nisan Cumartesi) Kızılcahamam Kaymakamı ve Belediye Reisi’nin Kızılcahamamlar adına gönderdiği tebrik telgrafının da mecliste okunduğu meclis kayıtlarında görüyoruz.

Tüm bunların yanında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in İstanbul seyahatlerinde sıkça uğradığı ilçemiz Kızılcahamam’da “Atatürk Çamı” olarak bildiğimiz mevkide halkımıza hitaben “Bu cennet yurt köşesinde mutlusunuz Kızılcahamamlılar.” sözü bilinmektedir. 16 Temmuz 1934 yılında gerçekleşen bu hatıra üzerine ilçemizde her yıl bu hadisenin yıldönümünde tören yapılmaktadır.

Anadolu’nun Kültür ve Turizm cenneti olan, Türk siyasetine önemli isimler yetiştiren, 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatanına sahip çıkmak adına 4 evladı bayrak olan ve her zaman her konuda milli duruşundan vazgeçmeyen Kızılcahamam halkına atılan bu çirkin ithamı sözün sahibine ayniyle iade ediyoruz.

Muzaffer GÖKMEN
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26