Doğu Ekspresi’nde ‘bahar’ rüzgarı

Doğu Ekspresi’nde ‘bahar’ rüzgarı

Yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği ve kış aylarında bilet dahi bulunamayan Doğu Ekspresi’ne ‘bahar’ geldi. Havaların ısınması Doğu Ekspresi’ne talebi azaltmadı. Son 6 ayda 178 bin 198 yolcu seyahat etti.

Yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği ve kış aylarında bilet dahi bulunamayan Doğu Ekspresi’ne ‘bahar’ geldi. Havaların ısınması Doğu Ekspresi’ne talebi azaltmadı. Son 6 ayda 178 bin 198 yolcu seyahat etti.

 

KIŞ AYLARI İLE SINIRLI KALMADI

Ankara-Kırıkkale-Kayseri-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars ana hattında sefer yapan TCDD’ye ait Doğu Ekspresi’ne ilgi kış aylarıyla sınırlı kalmadı. 2017’de toplam 319 bin 202 kişinin seyahat ettiği Doğu Ekspresi’ne 2018’de talep git gide arttı. İlk 4 ayda 138 bin 242 kişi Doğu Ekspresi’yle seyahat etti. Böylece ayda ortalama 35 bin kişi ile Doğu Ekspresi tam kontenjan hizmet vermeyi sürdürüyor.

 

İFTAR VE SAHUR YAPILIYOR

Ramazan ayı da Doğu Ekspresi’ne talebi azaltmadı. Yolcular yaklaşık 25 saat süren seyahat sırasında hem iftarlarını hem de sahurlarını trende yapıyor. Kars’tan niyetlenen bir yolcu, Muş’ta iftarını yapıyor. 1949 tarihinde işletilmeye başlanan Doğu Ekspresi, Başkentray çalışmaları nedeniyle 2016 yılından itibaren Kırıkkale Irmak-Kars- Kırıkkale Irmak arasında işletiliyor. Doğu Ekspresi, bir tanesi engelli donanımlı 4 pulman, 1 yemekli, 1 kuşetli ve 1 yataklı olmak üzere toplam 7 vagonla hizmet veriyor.

 

OCAKTA VAGON EKLENMİŞTİ

Yoğun talebi karşılamak amacıyla ocak-mayıs ayları arasında sefer başına 6 yataklı ve 2 kuşetli vagon ilave edilerek, 300 olan trenin kapasitesi 440 yolcuya çıkarıldı. Talebe bağlı olarak mayıs ayından itibaren 5 yataklı vagonla işletiliyor. 1 pulman vagonda 60, 1 kuşetli vagonda 40 yolcu seyahat edebiliyor. Kuşetli vagonlarda 10 kompartıman bulunurken, her kompartımanda 4 kişi yolculuk yapabiliyor. Çarşaf, pike ve yastık TCDD Taşımacılık AŞ tarafında verilirken, kompartımandaki koltuklar istenildiğinde yatak olarak kullanılabiliyor Yemekli vagonda 14 masa 47-52 arasında değişen oturma yeri bulunuyor. 1 yataklı vagonda ise 10 kompartıman bulunurken, 1 kompartımanda 2 kişi seyahat ediyor.

 

FOTOĞRAF YARIŞMASI DA DÜZENLENİYOR

Doğu Ekspresi’nde yolcuların çektikleri fotoğraflar hakkında da ‘Tam o an’ adı altında bir ulusal fotoğraf yarışması düzenleniyor. 7 Mayıs itibarıyla başvurular alınmaya başladığı yarışmayla, Doğu Ekspresi güzergahı üzerinde çekilen fotoğraflarla yarışmaya katılabiliyor. Yarışmaya son katılım tarihi ise 31 Mayıs olarak belirlendi.

 

BİRİNCİYE 10 BİN TL ÖDÜL

Konu hakkında bilgi veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, şunları söyledi: “11 Haziran’da Doğu Ekspresi için fotoğraf yarışması düzenliyoruz. Ziyaretçilerimizin çektikleri karelerin görülebilmesi için önemli bir etkinlik olacak. Birinciye 10, ikinciye 7, 3’üncüye ise 5 bin TL ödül verilecek.”

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.