• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Doğu Akdeniz'de tansiyon yükseliyor! ABD'den 'ortak tatbikat' açıklaması

Yeniakit Publisher
2020-08-14 07:09:00 - 2020-08-14 07:18:20
Doğu Akdeniz'de tansiyon yükseliyor! ABD'den 'ortak tatbikat' açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı, Doğu Akdeniz'deki Yunanistan ve Fransa deniz kuvvetlerinin ortak gerçekleştirdiği tatbikata ilişkin açıklama yaptı. Tatbikattan endişe duyduklarını söyleyen Bakanlık Sözcüsü Jonathan Hoffman, "Bölgede gerilimin azalmasını istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki meşru hakları çervesinde gerçekleştirdiği faaliyetlerden rahatsız olan Yunanistan ve Fransa, bölgede ortak askeri tatbikat düzenlediğini duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı, iki ülkenin daimi askeri iş birliği çerçevesinde Türkiye'nin NAVTEX (denizcilere duyuru) ilan ettiği sahayı da kapsayan bölgede bugün ortak askeri tatbikat icra ettiklerini belirtti.

Fransa ve Yunanistan'ın bölgedeki tansiyonu yükselten tatbikatına ilişkin Amerika Birleşik Devletleri'nden de jet hızında bir açıklama geldi. Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; Yunanistan ve Fransa deniz kuvvetlerinin Akdeniz'in doğusunda ortak tatbikat düzenlemesinden endişe duyduklarını söyledi.

"Doğu Akdeniz'deki gelişmelerden endişeli olduğumuz ortada" diyen ABD'li Sözcü, Fransa ve Türkiye'nin, NATO içinde ABD'nin son derece önemli müttefiki olduğunu kaydetti.

Hoffman, sözlerini şöyle noktaladı:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Gerilimin azalmasını istiyoruz. Onların işbirliğine devam ederek daha az elverişli koşullarda savaş gemilerini veya uçaklarını kullanma ihtiyacını öngörmeyen çözüm bulmasını istiyoruz"

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

adnan

Doğu Akdenizde bence iddaa edildiği gibi zengin kaynak yok.ABD kaynak olsa burayı kimseye bırakmaz.Deyr-i Zor'u gördük Rusya dahil kimseyi yanaştırdı mı? ABD biz buralarla oyalanırken kaynak olan yerleri zapt etmeye devam ediyor.Bu satrançla liderler kendi iç siyasetlerini güçlendirme hesabı yapıyorlar.Belki birde her iki ülkeye de silah satılacaktır, bunun ön hazırlığı yapılıyordur olamaz mı...

Abbas

Türkiye'mizle Savaştıklarında 3 Dünya Savaşı çıkacağından çekiniyorlar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23