VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DOĞRU DİYET NASIL YAPILIR?

20 Mart 2018

..............................

Özel Çağsu Hastanesi’nde görev yapan Diyetisyen Eda Evren diyet yapan ya da yapmak isteyen kişilere önemli bilgiler verdi.

Evren yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Birçoğumuz farklı farklı nedenlerden dolayı kilolarımızdan şikâyetçiyizdir,  hemen fazla kilolarımızdan kurtulup rahat bir yaşamı arzuluyoruz. Bu sürecin ise hemen geçmesini istiyoruz. Bu noktada yapılması gereken tek şey sabırlı olmaktır. Nasıl ki vücudumuza alınan kilolar birden alınmadıysa kilo verme sürecinde de birden verilmesi beklediğimiz bir şey değildir.”

Başarılı bir diyet sürecinde dikkat edilmesi gereken önemli noktalara değinecek olursak şu şekilde sıralayabiliriz.

ÖNCE MOTİVASYON

Evren, sağlıklı ir diyet için öncelikle motivasyon gerektiğini söyleyerek, “Hayatımızla ilgili aldığımız kararların ilk koşulu kuşkusuz motivasyondur. Diyetimizin başında bu koşulu sağlamalıyız sonrasında başarı kendiliğinden gelecektir ama burda da gerçekçi bir kilo hedeflemek önemlidir” ifadelerini kullandı.

DOĞRU TARTILDIĞINIZDAN EMİN OLUN

Evren, doğru tartılma konusuna dikkat çekerek, “Birçok kişi diyete başladıktan sonra farklı tartılarda tartılarak karşılaştırmalar yaparlar. Bu sık karşılaştığımız hatalardandır. Doğru olan doğru ölçtüğünüzden emin olduğunuz bir tartıda haftada bir tartılarak sonuçları karşılaştırmaktır” dedi.

İŞLENMİŞ GIDALARDAN UZAK DURUN

İşlenmiş gıdalardan uzak durulması gerektiğini söyleyen Evren, “Diyet sürecinizin başarılı ilerlemesini istiyorsanız işlenmiş katkı maddeleri içeren gıdalardan uzak durmalısınız. İçerisinde ki eklenti şeker ,trans yağ vb maddeler bir seferde fazlaca kalori almanızı sağlayarak kilo kaybınızda duraksamaya neden olur” şeklinde konuştu.

ORTALAMA 10 BARDAK SU

Suyun önemini vurgulayan Evren, “Vücudumuzun yaklaşık olarak %60 -70 i sudan oluşmaktadır. Sağlıklı bir yaşam için elbette ki su içmeliyiz. Pekİ ne kadar? Sağlıklı bir yetişkin için bu miktar ortalama 10 su bardağı kadardır” diye söyledi.

DOĞRU DİYET

Kişiselleştirilmiş diyetin önemine dikkat çeken Evren, “Beslenme uzmanınız tarafından yaş, cinsiyet ,fiziksel aktivite ,stres .hastalık vb özelliklerine göre kişiselleştirilmiş tüm besin gruplarının yeterli ve dengeli miktarda bulunduğu bir diyet, bu süreçte en güzel yol haritanız olacaktır” dedi.

HAREKETLİ YAŞAM

Evren, son olarak 30 – 35 dakikalık yürüyüşlerin yapılması gerektiğini söyleyereki “Şunu unutmayalım ki bu sürecin %70 i diyet %30u ise fiziksel aktivitedir. Gün aşırı yapacağınız 30–35 dk. Yürüyüşler hem rahatlamanızı, stresten uzaklaşmanızı sağlayarak kalori yakımınızı artıracaktır” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.