REKLAMI GEÇ

Doğayla iç içe

Doğayla iç içe

Laodikya Gezi ve doğa Yürüyüş Grubu, sezon açılışını Beyağaç’ın Sazak Mahallesi’nden yaptı. Akçay Vadisi yürüyüşüne, Sazak’tan başlayan 30 kişilik ekip, doğa, tarih ve yaşam kültürüne dair farklılıklara tanıklık etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ekim 2015 Çarşamba, 14:15

Denizli’nin tarihi ve kültürel mekânlar ile doğal alanlarda sportif ve tanıtım amaçlı gezi ve doğa yürüyüşleri yapan “Laodikya Gezi ve Doğa Yürüyüş Grubu” 2015 güz dönemi faaliyetlerine başladı.

ic-9

Sezon açılışı amaçlı kolay parkur olarak belirlenen Beyağaç-Sazak’tan Akçay vadisine yürüyüş, Ali Tıkım rehberliğinde 30 kişilik ekiple gerçekleştirildi.

ic-6

Grup Kurucusu Zeki Akakça ve Grup Sorumlusu Ali İhsan Karaalp önderliğindeki Laodikya Gezi ve Doğa Yürüyüş Grubu, doğa, tarih ve yaşam kültürü ne dair farklılıklara tanıklık ettikleri gezi, sabah erken saatlerinde Beyağaç ilçe merkezinde bulunan Akçay’ın kaynaklarından olan Asarözü (Su Gözü) mevkiinde başladı.

ic-10

Sazak Mahallesi’ndeki köy gezisi ve kahvaltının ardından grup, Ericek ve Geymene ve Gerel bölgesindeki doğal alanları keşfetti, Geymene’de bir düğüne konuk oldu.

ic-7

Burada hem yöre insanı ile tanışma ve konuşma fırsatı bulan ekip, hem de düğünü yapılan çiftin mutluluğunu paylaştı.

ic-7

Kısa bir eğlence molasının ardından grup, Sazak’ın Gerel bölgesine doğru yürüyüşe geçti.

ic-3

KIRMIZI DARI İKRAMI
Gerel’de bir başka sürpriz daha yaşandı. Yörede yetişen kırmızı darılardan haşlayan Meray Ailesi, yürüyüş ekibine ikram da bulundu. Hem konukseverlik hem eski tohumlardan elde edilen ürünün tadılmasının hoş bir anı olarak hafızalara yer ettiğini anlatan Grup Kurucu zeki Akakça, geziyi şu sözlerle anlattı:
“Günün sonunda Akçay kenarına inilerek ‘Anadolu Sığla Ağaçları’ arasında (Günlük ağacı) yorgun bedenlere dinlenme fırsatı verildi. Çayın soğuk suyunda ayaklarını dinlendirip enerji toplayan etkinlik katılımcıları günün sonunda hem doğa, hem yaşam kültürüne dair yaşadıklarının güzelliğinde şehre geri döndü.
Bu tür etkinlikler bundan sonra da artarak devam edecek. Bize katılıp farklılıkları yaşamak isteyenler sosyal medya üzerinden ‘Laodikya Gezi ve Doğa Yürüyüş Grubu’na katılıp takip ederek bu isteklerini gerçekleştirebilirler.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı