Doğanın içinde bir hazine ‘Karagöl Tabiat Parkı’

Doğanın içinde bir hazine ‘Karagöl Tabiat Parkı’

Doğanın içinde bir hazine ‘Karagöl Tabiat Parkı’

Ankara’nın Çubuk ilçesinde yer alan doğanın içinde bir hazine ‘Karagöl Tabiat Parkı’. Ankara’nın 70 km kuzeyinde bulunan bu park Çubuk ilçesinin Yeşilkent Mahallesi’nde yer alıyor. Ulaşımı ve yolları oldukça rahat olan ‘Karagöl Tabiat Parkı’ hem Ankaralıların hem de doğa tutkunlarının mutlaka görmesi gereken bir değer. Göl kenarında ve ormanlık alanda vakit geçirebileceğiniz tabiat parkında göl etrafını 15 dakikada dolaşabilir, orman havasında temiz bir nefes alabilirsiniz. Hem trekking rotası bulunan Karagöl Tabiat Parkı tüm doğa sporları tutkunlarının da uğrak noktası. 10 km ve 13 km olmak üzere iki tane trekking rotası bulunan parkta aynı zamanda doğa fotoğrafçılığı alanı içinde harika kareler çıkıyor.

 

Mangal alanları ve çocuk oyun alanlarıyla ailelere de konforlu bir gün sunan park, tüm ziyaretçilerin istek ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış durumda.

Her iki tarafı yamaçlarla çevrili, çevresi çam ve dağ kavak ağaçları ile kaplı olan Karagöl Tabiat Parkı, bir diğer tanımla doğal bir terapi alanı. Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp, sakin bir gün geçirmek isteyen herkese kucak açan doğanın içinde olan bu park kafasını dinlemek isteyen tüm misafirlerini bekliyor.

Karagöl Tabiat Parkı, küçük ve derin bir krater gölüdür. Kavak dağı ile Yıldırım dağı eteklerindedir. 22 hektarlık küçük bir alanı kapsasa da bu alanda, mor çiğdem çiçeğine bile rastlayabileceğiniz, 50 çeşit bitki türünü barındırıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.