Doğan: “Teklifler Belediyelere Sunuldu”

Doğan: “Teklifler Belediyelere Sunuldu”

Yayın: 15.09.2020 20:35
Paylaş:
A+ A-

696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan Karabük Belediyesi Personel Anonim Şirketi, Safranbolu Belediyesi Personel Limited Şirketi ve Eskipazar Belediyesi Personel Limited Şirketlerinde çalışan işçiler için Toplu Sözleşme süreci başlıyor

Belediye-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Hüseyin Doğan,  696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan Karabük Belediyesi Personel Anonim Şirketi, Safranbolu Belediyesi Personel Limited Şirketi ve Eskipazar Belediyesi Personel Limited Şirketlerinde çalışan işçilerin Toplu Sözleşme görüşmelerinin bu ay başlayacağını duyurdu.

1 Temmuz 2020 tarihinden geçerli olmak  üzere gerçekleşecek olan Toplu Sözleşmelerle ilgili her üç Belediye için yetki belgelerinin geldiğini ifade eden Belediye-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Hüseyin Doğan;, teklif tasarılarının her üç Belediyeye de sunulduğunu ifade etti.

Başkan Doğan Toplu Sözleşme süreci ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan Karabük Belediyesi Personel Anonim Şirketi, Safranbolu Belediyesi Personel Limited Şirketi ve Eskipazar Belediyesi Personel Limited Şirketlerinde çalışan işçilerimiz bu güne kadar bilindiği gibi Yüksek Hakem Kurulunca belirlenen  çerçeve sözleşmeye göre ücretlerine zam aldı. Aynı zamanda sosyal hakları da bu sözleşmeye göre belirlendi. Yüksek Hakem Kurulunca her altı ayda bir verilen % 4 seviyesindeki zamlar çalışanlarımızı, taşeronda çalışırken almış oldukları ücretlerinde gerisine getirdi.

Gerçekleşen enflasyonun getirmiş olduğu hayat pahalılığı karşısında, Yüksek Hakem Kurulunca verilen bu zamlar maalesef tüm Türkiye’de olduğu gibi, Karabük, Safranbolu ve Eskipazar Belediyelerimizde de şirket çalışanlarımızın mağdur olmasına neden oldu.

İnşallah önümüzdeki günlerde, Karabük, Safranbolu ve Eskipazar Belediyeleri Personel Şirketlerinde başlayacağımız Toplu Sözleşme görüşmelerinde bu mağduriyeti gidermeyi amaçlıyoruz.

1 TEMMUZ 2020 tarihinden geçerli olmak üzere gerçekleşecek Toplu Sözleşmelerimizle ilgili her üç Belediyemiz içinde Yetki Belgelerimiz geldi. Safranbolu Belediyesi Personel Limited Şirketinde 18.09.2020 tarihinde, Karabük Belediyesi Personel Anonim Şirketinde 22.09.2020 tarihinde ve Eskipazar Belediyesi Personel Limited Şirketinde 24.09.2020 tarihinde ilk görüşmelerimiz olacak.

Toplu İş Sözleşmesi Teklif Tasarılarımızı her üç Belediyemize de sunduk. Toplu Sözleşmelerimizi Karabük, Safranbolu ve Eskipazar Belediye Başkanlarımızla karşılıklı iyi niyet , hoşgörü ve olumlu yaklaşım içerisinde bitireceğimizden şüphemiz yok.

Yapacağımız Toplu İş Sözleşmelerinden Karabük Belediyesinde 681 İşçi, Safranbolu Belediyesinde 309 İşçi, Eskipazar Belediyesinde 40 işçi yararlanacaktır.

Şimdiden yapılacak Toplu İş Sözleşmelerinin Karabük, Safranbolu ve Eskipazar Belediyelerimiz, İşçilerimiz ve Sendikamız için hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor Kulübünden transfer haberlerine yalanlama

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor Kulübünün Salih Uçan ve Oliver Torres'in transfer edileceği yönündeki haberleri yalanladı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, profesyonel futbolcular Salih Uçan ve Oliver Torres'in bordo-mavili kulübe transferiyle alakalı bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

İki futbolcu ile ilgili kulübün herhangi bir transfer çalışmasının bulunmadığı kaydedilen açıklamada, “Menajerler aracılığıyla 'servis ettirilen' bu ve bunun gibi haberlerin, kulübümüzün titizlikle yürüttüğü transfer sürecine ciddi manada zarar verdiğini ilgili gazetecilere önemle hatırlatır, taraftarlarımızın dikkate almamasını rica ederiz.” ifadesine yer verildi.