Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin ağustos ayı toplantıları tamamlandı

Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin Ağustos ayı toplantıları sona erdi.

Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin ağustos ayı toplantıları tamamlandı

Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin Ağustos ayı toplantıları sona erdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu başkanlığında yapılan toplantıların ilk gününde Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Gümüşhane İl Özel İdaresi arasında yayla yolların bakım onarımı için protokol yapılması ile ilgili Plan Bütçe, Eğitim Kültür Turizm Spor ve Sosyal Hizmetler, İmar ve Bayındırlık ile Çevre Sağlık komisyonlarınca hazırlanan raporlar görüşüldü. 

İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor Komisyon Başkanı Reşat Çalışkan tarafından Meclis üyelerinin bilgisine sunulduktan sonra Plan Bütçe, Eğitim Kültür Turizm Spor ve Sosyal Hizmetler, İmar ve Bayındırlık ile Çevre Sağlık komisyonlarınca hazırlanan raporlar ayrı ayrı oylanarak kabul edildi.

Toplantılarda ayrıca Gümüşhane AB Büro Sorumlusu Erkan Duman İl Özel İdaresi adına 2020 yılında hibe programlarına hazırlanan projeler hakkında bilgilendirme yaparken, Gümüşhane Üniversitesinde görevli Dr. Öğretim Üyesi Talat Özden ise İl Özel İdaresine ait Köse ilçesi Akbaba köyündeki arazi üzerine kurumun elektrik öz tüketimini karışlamak üzere kurulması planlanan Güneş Enerjisi Santrali için hazırlanan fizibilite raporunun sunumunu gerçekleştirdi.

Toplantıda daha sonra tarımsal faaliyetlerde civar illerde uygulanan devlet teşvikleri ile ilgili Tarım Hizmetleri Komisyonunca hazırlanan rapor görüşüldü.

Toplantıların son gününde ise İl Özel İdaresine ait olup çeşitli kurumlara tahsis edilen taşınmazların tahsis amacı doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığıyla ilgili gündem maddesi görüşüldü. İlgili gündem maddesi Plan ve Bütçe, Eğitim, Kültür, Spor ve Sosyal Hizmetler ile İmar ve Bayındırlık komisyonlarına sevk edildi.  

Gündemde yer alan merkez dumanlı köyü sınırları içerisinde Berraksu Elektrik Üretim A.Ş.tarafından yaptırılacak olan Berraksu-2 Regülatörü ve Hidroeletrik Santral (HES)’e yönelik hazırlanan imar planı hakkındaki teklif yazısı İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık ile Tarım Hizmetleri Komisyonlarına sevk edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER