DOÇ. DR. KOÇ YEŞİL HALKA PROJESİ SEMİNERİNDE

Hendek Kaymakamlığı, Hendek Belediyesi, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hendek Müftülüğü, Hendek Sepaş İlçe Müdürlüğü ve Hendek İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ortaklaşa yürüttüğü “Yeşil Halka” projesi seminerin yanı sıra Cuma hutbelerinde ve aydınlatma direklerindeki Yeşil Halka işaretleriyle farkındalık ağını genişletmeye çalışıyor.

DOÇ. DR. KOÇ YEŞİL HALKA PROJESİ SEMİNERİNDE


Hendek Rasim Paşa Kültür Merkezinde “Yeşil Halka” projesi kapsamında “Kirlenmeyen Dünya” konulu seminer gerçekleştirildi.

 SAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Koç‘un konuşmacı olarak katıldığı seminere Hendek’te bulunan 5.sınıftan 12. Sınıfa kadar 11 okulun her sınıfından Yeşilay veya Çevre kulübü öğrencilerinden birer temsilci katıldı.

Seminerde konuşmacı Doç. Dr. Mustafa Koç Müslümanların yaşadığı mekânlarda çöp sorununun olmaması gerektiği ve temizlemekten daha çok kirletmemenin daha akıllıca bir davranış olduğu, ayrıca yolda bırakılan çekirdek, izmarit veya ambalajların “Kul Hakkına” sebep olduğu üzerine vurgu yaptı.

Temsilci öğrenciler, bastırılan broşürleri sınıflarına ve komşularına dağıtmak üzere aldılar.

Facebook sayfasından da faaliyetlerini yaymaya çalışan “Yeşil Halka”, her çirkin görüntüyü yere bırakanın vicdanının sızlaması gerektiğini ve vicdan sahiplerinin çöpünü yola bırakamayacağını haykırmakta kararlı görünüyor.


Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2017, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184