Diyarbakırspor'dan sert tepki: "Kapımızı açtık, suçlu biz mi olduk"

DİYARBAKIR- Yılların süper lig ekiplerinden şimdilerde amatör ligde mücadele eden Diyarbakırspor'a transfer olan Senegal asıllı İbrahima Ciss ve Liman Buadiane ile ilgili ulusal basına yansıyan Diyarbakırspor'un bu oyuncuları mağdur ettiği ve kulüp tarafından paralarının ödenmemesi nedeniyle ülkelerine gidemedikleri şeklindeki asılsız haberlere bu oyuncuların hikayesini en iyi bilen Kulüp Basın sözcüsü Ali Yılmaz konuya açıklık getirerek: "Ulusal medyaya malzeme lazım, konuyu çarpıtarak haberi bu şekilde vermeleri, hem kulübümüze, hem kentimize, hem de dış ülkelere karşı itibarımızı yerle bir etmeye yönelik uydurmadır" dedi.

Diyarbakırspor'dan sert tepki: "Kapımızı açtık, suçlu biz mi olduk"

"OYUNCULARI BİZ TALEP ETMEDİK, BOŞTA KALMASINLAR DİYE KULÜP ARIYORLARDI, BİZLERE RİCA ÜZERİNE KAPIMIZI AÇTIK"

Diyarbakırspor Kulübü Basın Sözcüsü Ali Yılmaz,  Senegal asıllı  İbrahima Ciss ve Liman Buadiane'nin çok iyi sporculuklarının yanında, çok da iyi karaktere sahip insanlar olduklarını belirterek, bu oyuncuların sanki Diyarbakır'a getirirken kulüp olarak olarak bir takım vaatler veya parasal konularda anlaşmalarla sözümüzü yerine getirmemişiz gibi, onları Diyarbakır'da kandırmışız gibi basına malzeme yapılması bizleri derinden üzmüştür. Konuyu en bilenlerde bu oyunculardır" dedi.

"İKİ OYUNCUNUN BİZLERE 7 AYLIK MALİYETİ 100 BİN TL"

Ali Yılmaz konuya tepki göstererek yaptığı açıklamada; "Son günlerde ulusal medyada yabancı futbolcularımız Senegal asıllı  İbrahima Ciss ve Liman Buadiane ile ilgili yapılan haberlerin hepsi yalan ve uydurmadır. Sırf haber olsun diye bilmeden sormadan bir kulübü zan altında bırakmak hiç bir ulusal medyaya yakışmıyor. Biz yabancı futbolcuları Senegalden getirmedik onlar zaten menejerleri vasıtası ile Antalya'ya gelmişlerdi, menajerler bu futbolcuları Diyarbakırspor için getirmedi, Aydın İldiz aracılığı ile  bir yıl sizde oynasın bütün masraflarını biz karşılayacağız dediler.  Bizlerde verilen bu teminat üzerine bu futbolcuları kulübümüze davet ettik ve buyursun gelsinler dedik.

Bunun üzerine Antalya'dan Diyarbakır'a geldiler. Tabi bir sürü prosödür ve resmi işlemler, göç dairesinden izin aldık, lisans islemleri için menejerleri aradık, telefonlara cevap vermediler bu futbolcuların lisans islemleri için  25 bin lira harcadık, cebimizden 12 bin lira yemek parası verdik, yine bu oyuncuların barınma sorunlarını çözmek için bizlerin ricası üzerine Kulübümüzün eski başkanlarından Mehmet İpek başkanımızın 5 Yıldızlı otelinde kendilerine yer ayarladık. Oyuncular ilk günden itibaren bu güne yani 7 aydır kendilerini bu otelde ağırladık. Otelin 7 aylık barınma masrafı 60 Bin TL yi geçmiş durumdadır.Sonuç olarak bu Futbolcuların Diyarbakırspora maliyeti 100 bin lira oldu bunlar hep kişilerin, bizlerin bireysel çabaları ile oldu .

"KAPIMIZI AÇTIK, SUÇLU BİZ Mİ OLDUK"

Diyarbakırspor amatör ligde hiç bir geliri yok bunlara rağmen biz bu futbolculara sahip çıktık oynadıkları maç sayısı toplam 9 maç  ve biz görevimizi yaptık Antalya'da ki menejerler ve Aydın ildiz'in hatasını, ilgisizliğini kimse Diyarbakırspora mal etmesin. Biz görevimizi yaptık ortada kalan Senegallilere sahip çıktık ve hala da sahip çıkıyoruz. Kimsenin bizlere sormadan yalan haberler yaparak Diyarbakirspor u karalanmasına asla müsade etmiyecegiz.

Diyarbakırspor olarak bundan sonra ulusal basın yerine yerel basina açıklamada bulunacağız. Yabancı futbolculara gelince TFF nin aldığı yeni kararla oynatamiyoruz. Onda da söz verdiğini şampiyonluk primlerini verip en kısa sürede Antalyada ki menajerlere göndereceğiz. Biz senegalli futbolcuları Türkiye'ye getirmedik para sözü vermedik orta kalmışlardı sahip çıktık, yani burada suçlu biz mi oluyoruz. 

Özetlersek, bu oyuncular Yurt dışından menajerler aracılığıyla Türkiye'ye getiriliyor, gitmedik kulüp, çalmadık kapı bırakmıyorlar, tabi transfer dönemi kapanınca oyunculara da kulüp bulunamayınca bizlere müracaat ettiler, bu iki oyuncunun tüm masrafları, barınma, yeme içme, transfer bedelleri, harç şu bu resmi işlemler tüm bedelleri karşılayacaklardı. Bu şartlarda kapımızı açtık, daha sonra bu oyuncuları bir malzeme gibi Kulübümüzün üstüne bırakıp telefonlarımıza dahi bakmadılar. Çocukların ceplerinde 5 kuruş yok, kalacak yerleri yok, yiyecek ekmekleri yok. Biz ne yaptık önce barınma, yeme içme sorunlarını çözdük, sonrasında takımda oynatmak için TFF ye bir bedel yatırılması gerekiyordu. Bizim kulüp olarak zaten çok kısıtlı bir bütçemiz vardı, kendi oyuncularımıza ancak yeten, bir sürü sorunlarla uğraşırken elbette bu oyuncularıda kentte bir başlarına bırakamazdık. Lisans işlemleri için TFF ye yatırılası gereken 25 BİN TL 'yi bulabilmek için çalmadık kapı bırakmadık. Sonuç olarak bu oyuncuları kulübümüzün kapısına bırakıp kaçanlar gibi üstümüze bıraktılar, bizlerde elimizden gelen tüm çabayı gösterdik, şimdi soruyorum burada mağdur olan kim veya bu mağduriyeti yapan kim buyursun ulusal medya bunlara cevap versin. yazık günah ulusal basına malzeme lazım gibi uydurma, kafadan dolma haberlerle sansasyon yaratma amaçlı haberlerle Kulübümüze zarar vermelerini esefle kınıyoruz" dedi.

"DİYARBAKIRSPOR BU SEZON ŞAMPİYON OLDU"

Uzun yıllar Süper liglerde mücadele eden Diyarbakırspor,  2.Amatör Kümeye kadar gerilemiş, maçlara çıkacak durumu kalmamış, kapısına kilit vurulmasına ramak kala hukuki olarak üzerine bırakılmış trilyonlarca haksız, hukuksuz borçlar nedeniyle sanki birilerinin "Bir an önce kapansa da kurtulsak" dediği yılların Efsane Diyarbakırspor'u için bu takıma gönül vermiş gözyaşı dökmüş, yüreği yananlardan biri olan  Ali Yılmaz isimli köşe yazarı ve küçük çapta ticaretle esnaflıkla uğraşmaktadır. Kulübün durumuna gövdesini koyarak en azından Diyarbakırspor ismi yaşatılsın diye kentte çalmadık, gitmedik kimseyi bırakmamış biri.  Kulüp adına açılmış onlarca dava için her ay muntazaman adliye yollarını arşınlayan Yılmaz,  kulübün kimi davalarına müdahil, kimi davalarına müşahit olarak katılmaktadır.  Sonuç olarak Diyarbakırspor'u tam da böyle bir dönemde Kulüp Başkanı Şeyhmus Akyıl ve kentte Sportif anlamda etkin bir görev üstlenen Güneydoğu Spor Yazarları Derneği'nin (GSYD) desteği ile Kulübün yönetimine gelirler. Maçlara çıkmaya mecali olmayan takım bir anda kenti havaya sokup, bir büyük mucize gerçekleşir ve hiç şans verilmeyen o Diyarbakırspor yıllar sonra bir büyük başarıya imza atarak Ligi bu sezon Şampiyon olarak tamamlamıştır. 

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2019, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER