• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Bilecik

DİYARBAKIR’DAN ACI HABER

featured

2012 Yılı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi mezunu Mahmut Ava; Diyarbakır’ın Sur ilçesinde polis ekibini taşıyan aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit oldu.

2

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, Dicle Üniversitesi yerleşkesindeki hafriyat alanı yakınlarında, polis aracının geçişi sırasında PKK’lı teröristlerce önceden yol kenarına tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak etmesi sonucu, saldırıda 4 polis şehit oldu, 2 polis yaralandı. Şehit olan polislerden Mahmut Ava’nın 2012 yılında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden mezun olduğu öğrenildi. Mahmut Ava mezuniyetinin ardından Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) Giriş Sınavına hazırlanmış 3,5 yıldır da polis memuru olarak görev yapmaktaydı.

Ava’nın (29) şehadet haberi, Toprakkale ilçesine bağlı Kışla Mahallesi’nde oturan annesi Fadime ve babası Süleyman Ava’ya, İl Emniyet Müdür Yardımcı Murat Baz ve sağlık görevlileri tarafından verildi.
Acı haberi alan anne Fadime ve baba Süleyman Ava fenalık geçirdi. Acı haberden sonra fenalaşan anne Fadime Ava ile şehidin diğer yakınları, sağlık görevlileri tarafından sakinleştirildi.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden sınıf arkadaşı iki yıllık evli şehit Ava’nın eşi Gülseren Ava’nın da üç aylık hamile olduğu öğrenildi.
Şehidin baba evine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı, şehidin yakınları taziyeleri kabul etti.

i

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ’NDEN BAŞSAĞLIĞI VE KINAMA

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada Şehit Polis Memuru Mahmut Ava’nın ailesine başsağlığı diledi ve alçak terör saldırısı kınandı.Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1


Reklam
Mustafa Cilali


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir