Diyarbakır'da üç belediye başkanı gözaltına alındı

Kayyım atamasıyla görevden alınan Diyarbakır Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ile Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Kezban Yılmaz ve Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Ayaz, evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı.

AA'nın haberine göre, üç isim hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yakalama kararı çıkarıldı.

Mızraklı’nın avukatı Mehmet Emin Aktar bianet’e verdiği bilgide, “Arama kararında bir gerekçe sunulmadı, sadece ‘yürütülen soruşturma üzerine’ ibaresi yer alıyordu” dedi.

İçişleri Bakanlığı 19 Ağustos'ta, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan'ın görevden alındıklarını açıklamıştı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Büyükşehir Belediyesi’ne Van Valisi Mehmet Emin Bilmez başkan vekili olarak atanmıştı.

Gözaltıların yanı sıra Kocaköy, Bismil ve Kayapınar belediyeleri de polis ablukasına alındı. Belediyelerdeki polis ablukası devam ederken, Kayapınar Belediyesi’nde personeller ile belediye yöneticileri “kayyum atanacağı” gerekçesiyle binaya alınmadığı belirtildi. (bianet, Mezopotamya Ajansı)

Kategoriler

Güncel