Diyarbakır'da avukatlar ev baskınıyla gözaltına alındı

Diyarbakır'da DTK soruşturması gerekçe gösterilerek aralarında ÖHD Eş Genel Başkanı Bünyamin Şeker’in de bulunduğu 24 avukat ev baskınıyla gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) soruşturması kapsamında avukatların evlerine baskın yapıldı. 

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Eş Genel Başkanı Bünyamin Şeker’in de aralarında bulunduğu 24 avukatın evine yapılan baskında, uzun süre aramalar yapıldı. Evlerde bulunan bilgisayar, kitap ve dijital materyallere el konuldu.

Gözaltına alınanlar arasında  Türk Tabipleri Birliği (TTB) onur kurulu üyesi Dr. Seyhmus Gökalp'in de bulunduğu bildirildi. 

Gözaltına alınan isimlerin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürüldüğü belirtildi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın da operasyonu sosyal medya hesabından duyurdu. 

Avukatların evlerinin arandığını belirten Aydın, “Bu sabah saat 5 sıralarında en az 15 meslektaşımız evleri aranarak gözaltına alındı. Meslektaşlarımız DTK’daki bazı belgelerde ismi geçtiği iddiasıyla gözaltına alınmıştır. Detaylı açıklama daha sonra yapılacaktır” dedi.

Edinilen bilgilere göre  Demokratik Toplum Kongresi (DTK) soruşturması kapsamında farklı illerde 113 kişinin gözaltına alınması için operasyon düzenlendi. Operasyonlarda şu ana dek 101 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 24’ü avukat. Dört kişi Covid-19 pozitif olması sebebiyle gözaltına alınmadı. 

Kategoriler

Güncel