Diyarbakır'da "15 Temmuz Fotoğraf Sergisi" açıldı

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında, Diyarbakır'da darbeye dair fotoğraflar sergilendi. Serginin açılışını Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal yaptı.

Diyarbakır'da

Tarihi tanıklığa davet" başlığıyla, İHA'nın ülke genelindeki muhabirleri tarafından 15 Temmuz darbe girişimi esnasında çekilen resimlerin yer aldığı fotoğraf sergisi, Yenişehir ilçesi Sümer Park Ortak Yaşam Alanı'nda açıldı. Açılışa İl Valisi Hüsan Basri Güzeloğlu, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, İHA Genel Müdürü Hamit Arvas, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Ak Parti İl Başkanı Muhammet Dara Akar ile çok sayıda davetli katıldı.

Serginin açılışında konuşan Vali Güzeloğlu, darbe girişiminin yaşandığı gece halkın, imanlı göğsüyle darbeye karşı dik durduğunu söyledi. Güzeloğlu şöyle dedi;

"Öncelikle tüm şehitlerimize rabbimden rahmet diliyorum. Makamları cennet olsun, âli olsun inşallah. 15 Temmuz'un kahraman gazilerine sağlık sıhhat diliyorum. Onlar o gece birazdan gezeceğimiz serginin tanıklığında, bizlere sunulduğu gibi tanka, topa, silaha imanlı göğüsleriyle dimdik ayakta durarak karşı koydular. Bunlar bu ülkenin birlik ve beraberliğine inanan, birlikte yaşayarak sahip olduğumuz tüm değerlere ve değerleri zenginleştirerek geleceğe doğru yürüyüşümüze inanan bu ülkenin kahraman evlatlarıdır.

İmanlı yürekleri kimse yıkamaz

O gün sahip olduğumuz tek şey imanlarıydı ve o iman dolu göğüsleriyle aşılmaz sıradağlar gibi durak hainlerin bu niyetlerini bertaraf ettiler. Bilin ki hiçbir silah, hiçbir top, hiçbir tüfek, imanlı yürekleri yıkamaz. Bu ülkenin evlatlarının bu dik duruşu sayesinde bugün biz daha güçlüyüz, daha kararlıyız ve geleceğe doğru daha emin adımlarla yürümekteyiz. Bu ülkenin birlik yürüyüşü inşallah ilelebet devam edecek. Bu büyük ülke, bu devlet ve dualı millet sonsuza kadar payidar olacaktır. Her 15 Temmuzda biz ihaneti unutmadan ihanete kalkışanları, hem bu dünya hem de inancımızda ebedi âlemde lanetleyerek ama şehitlerimizi de rahmet minnet ve şükranla şüphesiz sürekli anacağız. Onlar bu ülkedeki birlik ve beraberliğimizin kardeşliğimizin bir arada yaşamamızın mührü ve şahitleridir.

Şüphesiz birlik ve beraberliğimiz için de bunun temin ve tesis edilmesinde her kuruma da görevler düştüğünün altını çiziyorum.  Diyarbakır'dan ve bu ülkenin her bir köşesinden o gece Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara çıkan, devletine, milletine sahip çıkan bu vatanın her köşesinde dimdik duruşlarıyla bu ülkenin geleceğine sahip çıkan tavırlarıyla büyük bir iradeyi ortaya koyan tüm vatandaşlarıma ve hassaten de Diyarbakırlı vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

İHA Genel Müdürü Hamit Arvas ise, darbe gecesi yaşanan olayların hafızalarda taze kalması gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından protokol tarafından kesilen kurdele ile fotoğraf sergisi hizmete açıldı. Fotoğraf sergisini gezen Vali Güzeloğlu burada yer alan fotoğraflarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz