23 Mayıs 2019 10:14

Diyarbakır'daki anneler: Bir an önce adım atıp tecridi kırsınlar

Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi ve ölüm orucu yapan mahpusların anneleri Diyarbakır'da açıklama yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Diyarbakır'da tutuklu annelerinin açlık grevlerine dikkat çekmek için yaptığı eylem devam ediyor. Her gün olduğu gibi bugün de anneler Koşuyolu Parkı'nda eylem yapmak istedi, polis izin vermedi. Koşuyolu Parkı karşısında bulunan caddede polis ablukası altında oturma eylemine geçen anneler bekleyişlerini, “Hak, hukuk, adalet zindanlara gelecek”, “Direne direne kazanacağız” sloganları eşliğinde sürdürdü. Annelere destek için HDP il eş başkanları ve HDP Milletvekili Remziye Tosun da eyleme katıldı. Daha sonra TUAY-DER binasına yürüyen anneler burada açıklama yaptı.

Açıklamada anne Afife Kartal, açlık grevlerinin bitirilmesi için bir an önce adım atılması gerektiğini belirterek “Bir an önce adım atıp bu tecridi kırsınlar. Bütün dünyaya sesleniyoruz. Cumhurbaşkanına ve özellikle Emine Erdoğan’a sesleniyorum. Hiç mi vicdanın kalmadı. Çocuklarımızın talebi bizim talebimizdir. Talepleri karşılanmadan biz de sokaklardan çıkmayacağız” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fransa yapımı silahları araştıran gazetecilere soruşturma

SONRAKİ HABER

Yargıtay Emrah Serbes'e verilen hapis cezasını onadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...