Görüş Bildir
Haberler
Valiler Kayyum Olarak Atandı: Diyarbakır, Van ve Mardin Belediye Başkanları Görevden Alındı

Valiler Kayyum Olarak Atandı: Diyarbakır, Van ve Mardin Belediye Başkanları Görevden Alındı

FreiGeist
19.08.2019 - 08:34

İçişleri Bakanlığı kararıyla, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk görevden alındı. 

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Bu durumun adli ve idari soruşturmalar ile tespit edilmesi sonucu; Bakanlığımızca terör örgütleri ile iltisak-irtibatı olan, terör örgütlerine destek verdikleri yönünde tespit ve deliller bulunan belediye başkanları Anayasanın 127 nci maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 47 nci maddesine istinaden görevden uzaklaştırılmış, yerlerine Belediye Kanununun 45 inci maddesi uyarınca belediye başkan vekilleri görevlendirilmiştir.' denildi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, belediye başkan vekili olarak görevlendirildi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, belediye başkan vekili olarak görevlendirildi.

Yazılı açıklamada Bedia Özgökçe Ertan hakkında da 1 kovuşturma ve 6 soruşturma, Adnan Selçuk Mızraklı hakkında 1 kovuşturma ve 8 soruşturma, Ahmet Türk hakkında 2 kovuşturma ve 4 soruşturma dosyası bulunduğu vurgulandı ve şu ifadeler yer aldı: 

'Halkın oylarıyla Belediye Başkanı olarak seçildiklerini göz ardı ederek bölücü terör örgütü yöneticilerinin talimatları doğrultusunda belediye mevzuatında dayanağı olmayan sözde “eş başkanlık” uygulamaya ve mevcut belediye başkanının tüm yetkilerini sözde eş başkan sıfatı verilmiş kişilerle birlikte kullanmaya başladıkları, ne şekilde kim tarafından yetkilendirildiği ve seçildiği belli olmayan eş başkanlara yasadışı olarak fiilen belediye başkanlığı yaptırdıkları, belediyeleri ülkenin bütününden farklı bir idari yapıya dönüştürmeye çalıştıkları, Terör örgütü ile iltisak, irtibat ve aidiyetleri nedeniyle görevine son verilen eski belediye çalışanlarını hiçbir resmi sıfatları bulunmamasına rağmen çeşitli isimlendirmeler adı altında fiilen bu belediyelerde çalıştırmaya başladıkları ve belediyeleri yeniden bölücü terör örgütü ile iltisaklı, irtibatlı kişilerin bulunduğu bir merkez haline getirmeye çalıştıkları tespit edilmiştir. '

Kararın açıklanması öncesi Diyarbakır, Mardin ve Van belediyeleri polis çemberine alındı.

Kararın açıklanması öncesi Diyarbakır, Mardin ve Van belediyeleri polis çemberine alındı.

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Bedia Özgökçe Ertan yaklaşık yüzde 54, Ahmet Türk yüzde 56, Adnan Selçuk Mızraklı ise yüzde 63 oyla belediye başkanı seçilmişti.

Yaklaşık 2 saat sonra yapılan açıklamada ise 29 ilde yürütülen operasyonlarda 418 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gaydırı guppak

yahu tamam iyi yapmışlarda başta bu adamların ne mal olduğu zaten belli neden aday olabiliyorlar. önce seçilsinler sonra bizden birini atarız kafası çok yanl... Devamını Gör

artuditu

Seçilme mevzuatını tam bilmesem de, kovuşturma ve soruşturma sonuçlanmadığı sürece suçlu sayılmıyorlar çünkü bu kovuşturma ve soruşturmalar tamamlanacak daha... Devamını Gör

nostradamus

Çok doğru fakat eksik bir tavır. HDP'nin tümden kapatılması gerekiyor. HDP'nin PKK'nın yasal partisi olduğunu bilmeyen yoktur herhalde.

Alton Bou

👍🏼👍🏼 o da olacak inşallah

theIdeologie

Eğer bu 3 kişinin terör örgütleriyle alakaları varsa kanıtlarını halk ile de paylaşın. Her sene böyle kayyum atanıyor ama maalesef halk kayyum atamasından ön... Devamını Gör