Diyanet İşleri Başkanlığı ülkemize ve ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan güzide bir devlet kurumumuzdur. Diyanet Vakfı ile dünyanın dört bir yanına Türkiye halkının güzelliklerini taşıyan, yurt içinde ise yoksula çare, İnsana derman olmaya çalışır. Bir yanda camiler inşa ve imar ederken bir yandan da insanlığı imar etmeye özen gösterir.

Son dönemde siyaset mekanizmasında yer edinmeye çalışan bir kısım zevat tarafından bu güzide kuruma saldırılar yapılması âdeti başladı. Siyaseten yolun başında olanlar kendilerini tanıtmak için en güzel yöntem olarak Diyanet’e saldırma yoluna girmeyi oy alma - bulma mekanizması olarak görmeye başladılar.

Bu güzide kurumumuza ve onun başkanına karşı saldırı dilini kullananlar, iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak tarihe geçecekler. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez ki, Ülkesi adına anlatacak projesi olmayanların gündeme gelmek için gah genel kurullarında gah Sosyal medya hesaplarında Diyanet İşleri Başkanını hakaretlerle ağzına almasını manidar bulmamak elde değil.  Bu tür ucuz oyunlara milletimizin prim vermeyeceğini göremeyecek kadar basiret yoksunu olmak ta ayrı dert tabii ki.

Türkçede “Çamur at izi kalsın”, diye güzel bir ata özü var. Bir gün araç, bir gün başka bir şey üzerinden saldırıldıkça Diyanet İşleri Başkanlığı güçleniyor.  Saldırıldıkça halkımızın Diyanete olan sevgisi ve ilgisi artıyor, artmaya devam edecek. Diyanet bir yandan yurt içinde Dini kurumların açık tutulmasında iaşe ve ibatelerinin karşılanmasında, bir yandan yurt içi ve yurt dışı yardım faaliyetlerinde bulunmakta bir yandan da gelen bu gereksiz saldırılara göğüs germekte.

Bu saldırılara en güzel cevabı Başkan Erdoğan verdi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Diyarbakır’da STK başkanları ve Kanaat önderleri toplantısına telefonla katılarak Allah'tan "sırat-ı müstakim" üzere yaşamayı nasip etmesi temennisinde bulunan Erdoğan, "Çünkü ne varsa inanıyorum ki birlik, beraberlik içerisinde, bu yolda devam etmekte var. Bunun için de yaptığınız çalışmalar çok büyük önem arz ediyor. Özellikle bölgede sizlerden çok büyük hizmetler bekliyoruz." diye konuştu.

Diyanet Türkiye’nin ve Türk insanının 149 ülkede yaptığı faaliyetlerin motor taşıyıcısı olarak bayraktar olarak en ön safta. Tabii ki saldırılar olacak, tabii ki çekememezlik olacak. Ama mühim olan bu kadar saldırıya rağmen halkın Diyanete sevgisi ve saygısının artarak devam etmesidir.

Bakmayın birilerinin kongre hesaplarıyla saldırmasına, bakmayın sosyal medya hesaplarından düşmanca saldırılarına. Diyanet dimdik ayakta hizmetlerine devam ediyor. Dileğimiz odur ki bu dik duruşla ilelebet hizmetlerine devam etmesi ve yüzümüzü tüm dünyaya karşı pir u pak eylemesidir. Gerisi laf u güzaf.

Vesselam…