Abone Ol

Diyanet'e atılan Kutlu Doğum iftirasına tokat gibi yanıt

"Kutlu Doğum Haftası FETÖ projesidir" haberlerine dönemin Diyanet İşleri Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç son noktayı koydu.

Diyanet'e atılan Kutlu Doğum iftirasına tokat gibi yanıt

Türkiye'de 8 yıldan fazla Diyanet İşleri Başkanlığı yapmış isimlerden biri olan Tayyar sosyal medya hesabından "20 küsur yıl önce başlatılan bu uygulamayı yapanları ilgisiz yerlerle ilişkilendirmek ne kadar doğrudur? Bunu düşünmemiz gerekir." notunu düşerek o dönemde yaşananları "Zorlukları Aşarken" kitabından alıntılar yaparak anlattı.

İhlas grubuna ait Türkiye Gazetesi'nin manşetten verdiği ve Kutlu Doğum Haftası ile ilgili "FETÖ projesi olduğu" iftrası basında bir çok habere konu oldu.
Diyanet İşleri Başkanı olduğu dönemde Siret Haftası ismiyle Kutlu Doğum Haftası'nın temellerini atan Dr. Tayyar Altıkulaç sosyal medya hesabından sürece dair paylaşımlar yaptı. "Zorlukları Aşarken" isimli kitabından süreci detaylıca anlattığı bölümleri paylaşan Altıkulaç tartışmalara tepki göstererek "Kutlu doğum konusu bir yerlerle ilişkilendirilerek, milletimiz yeni tartışmanın içine çekilmiş bulunuyor. Kutlama haftasının Nisan ayı ile sabitlenmesinin yeni bir uygulama olduğu doğrudur. Bunu nezih bir üslupla eleştirmek de mümkündür. Ama buradan hareketle 20 küsur yıl önce başlatılan bu uygulamayı yapanları ilgisiz yerlerle ilişkilendirmek ne kadar doğrudur? Bunu düşünmemiz gerekir." dedi.

İLK OLARAK SİRET HAFTASI OLARAK KUTLANDI
Dönemin Diyanet İşleri Başkanı kutlama haftasının Nisan ayı ile sabitlenmesinin yeni bir uygulama olduğunu belirterek İlk olarak 1985 yılında "Siret" haftası olarak kutlanmaya başlandığına dikkat çekiyor ve ekliyor "kutlu doğum konusu bir yerlerle ilişkilendirilerek, milletimiz yeni tartışmanın içine çekilmiş bulunuyor."

Diyanet'e atılan Kutlu Doğum iftirasına tokat gibi yanıt - Resim: 1

"BENİM DÖNEMİMDE YAPILDI"
Tayyar Altıkulaç Facebok hesabından 6 fotoğraf paylaşarak " 20 küsur yıl önce başlatılan bu uygulamayı yapanları ilgisiz yerlerle ilişkilendirmek ne kadar doğrudur? Bunu düşünmemiz gerekir. Haftanın ihdasının tarihi ise daha eskidir ve benim dönemimde yapılmıştır (1985). Ben konu ile ilgili olarak yıllar önce yazdıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Umarım doğru anlaşılacaktır." notunu düştü.

Diyanet'e atılan Kutlu Doğum iftirasına tokat gibi yanıt - Resim: 2

DİYANET İFTİRAYA SERT TEPKİ GÖSTERDİ
Türkiye gazetesi "Kutlu Doğum bir FETÖ projesi" manşetiyle çıktı. Gazete haberinde "FETÖ'nün dinimizin altını oymaya yönelik adımları engellendi. Ancak Kutlu Doğum garabeti sürüyor" ifadelerini kullandı. Hemen ardından Diyanet'ten yapılan açıklamada "Kutlu Doğum Haftasının bir FETÖ projesi olduğu ve buna rağmen halen Başkanlığımız tarafından savunulduğu yönündeki haber, gerçeği hiçbir şekilde yansıtmamaktadır" denilerek, "her sene bir bilgi, aydınlanma ve irfan ziyafetine dönüşen Kutlu Doğum Haftası'nın istismar edilmesine, kuralsızca eleştirilmesine ve itibarsızlaştırılmasına müsamaha göstermeyecektir" ifadeleri kullanıldı.