Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Diyanet – Sen Şube Başkanı Osman Akçil’den Mevlid Kandili Mesajı

Diyanet – Sen Şube Başkanı Osman Akçil’den Mevlid Kandili Mesajı

ISPARTA 8.11.2019 08:10:00 0
Diyanet – Sen Şube Başkanı Osman Akçil’den 
Mevlid 
Kandili
Mesajı
 Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (S.A.V) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olun Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Başkan Akçil mesajında; sevgi, şefkat ve merhamet peygamberi Hz. Muhammet Mustafa’yı en iyi şekilde anlamak, onun getirdiği mesajı doğru okumak ve hayatımıza tatbik etmeye tüm Müslümanların ve insanlığın büyük ihtiyaç duyduğunu söyledi.
 
Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de “Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik” buyurulduğuna dikkat çeken Akçil; “O rahmet elçisidir, bizlere ve tüm insanlığa öğüdü sevgi, rahmet merhamet, şefkat, hoşgörü üzeredir. Böyle bir elçinin bu güzel mesajını bir kısım terör örgütlerinin İslam adı altında kendi karanlık ruh hallerini ortaya koyarken onun ismini kullanmaları maalesef güzel dinimize büyük zarar vermektedir. Rabbimizin çağlar üssü mesajı olan Kur’an-ı Kerimi ve Peygamber Efendimizin rehber ve örnekliğini doğru anlayıp hayatımıza tatbik etmeye, o rahmet ve merhamet dilinin tüm insanlığı kuşatmasına bu gün her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır. O güzel ahlakın temsilcisidir, yürüyen Kur’andır. O’nun her hali sözü tavrı bizim için örnektir. İnsan olarak örnektir, eş olarak örnektir, baba olarak örnektir. Yalnızca şekli örneklik değil özellikle Peygamber Efendimizin ahlaki özelliklerini hayatımıza geçirmemiz elzemdir” dedi.
 
Mevlid-i Nebi Haftasının bu yılki temasının ‘Peygamberimiz ve Aile’ olduğunu vurgulayan Şube Başkanı Osman Akçil, açıklamasının devamında; “Buradaki amaç, Peygamber Efendimizin sünneti seniyyesini günümüz dünyasıyla buluşturmak, ebeveynleri veçocukları özellikle sosyal medyadan uzak tutarak Peygamber Efendimizin rahmet mesajlarını onların zihin ve gönüllerine ulaştırmaktır. Milletimizin her ferdinin yüreğinde var olan peygamber sevgisini daha da pekiştirmek, o mukaddes sevgiyle birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı canlı tutmaktır.
 
Kulluğun zirvesi olan Peygamber efendimizin örnek ve rehber hayatınının yeniden hayatımıza mihenk taşı olması, kararan kalplerimizin yeniden aydınlanması ve huzura, itminana ermesine vesile olması dileği ile tüm Müslümanların Mevlid Kandilini tebrik ediyor, başta ülkemiz ve İslâm dünyası olmak üzere tüm insanlığın Peygamber Efendimizin (sas) yüce örnekliğinden ve rehberliğinden nasibdar olmasını Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.”

Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °