Advert
Advert
Advert

Diyanet İşleri başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş Rize'de

Diyanet İşleri başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş Türkiye Diyanet Vakfı Rize Nejdet Kart Ortaöğretim Erkek Yurdu’nun açılışına katıldı.

Diyanet İşleri başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş Rize'de
Diyanet İşleri başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş Rize'de admin

-   Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye’de hafızlara yönelik ilk proje yurdu olan Türkiye Diyanet Vakfı Rize Nejdet Kart Ortaöğretim Erkek Yurdu’nun açılışına katılmak üzere Rize'ye geldi.   Rize Merkeze bağlı Pazarköy Köyünde yapımı tamamlanan yurdun açılış töreninde açıklamalarda bulunan Erbaş gençler verdikleri öneme değindi. Erbaş:" :" Bundan beş altı ay önce tüm Müftülüklerimize bir proje gönderdik. Projenin adı şu Gençliğe Değer projesi. İşte Rize'mizde müftümüz her 10 genci 1 imama zimmetliyor. Bu imamımız o 10 gençle ilgilenecek. Diyelim imamızım bir köyde kalıyor o köyde genç varmı? yok ne yapacak haftanın 2 günü Rize'ye inecek 2 gün kendisine zimmetlenen üniversite öğrencisi olabilir lise öğrencisi olabilir kendisine zimmetlenen bu öğrencilerle camide buluşacaklar bir vakitte ,  orada sohbetler edecek imamımız onlara sohbet edecek onlarla gidip bir yemek yiyecek haftada 2 gün alıp onları müftülüğe götürecek müftülüğü tanıtacak camilerimizi tanıtacak 1 yıl boyunca haftada 2 gün bu gençlerimizle imamımız beraber olacak. Öyle yatmak yok köyde nasıl olsa kimse yok biz buna müsade etmiyoruz gelecek şehre inecek gençlere sahip çıkacak. Asgari 10 diyoruz ama öyle imamlarımız var ki hocam diyor ben 100 öğrenciyle ilgileniyorum ben 800 gençle ilgileniyorum diyen imamlarımız var emhamdürillah Allah onlardan razı olsun ama biz diyoruz ki en az 10 kişiyle herkes ilgilensin buda asgari 1 buçuk milyon kişi yapar yılda. 2 yılda 3 milyon. Biz eğer bunları dikkate almazsak gençlerimiz elimizden kayıp gider" dedi.


Konuşmaların ardından Diyanet İşleri başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş , Rize Valisi Kemal Çeber , Emniyet müdürü  Nurettin Gökduman , Rize il müftüsü İsmail Yalçın Eski Milletvekili Abdulkadir Kart  ve açılışa katılanlar açılış kurdelesini kesti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!